Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 8. 13:01

Bemutatták az Xboxhoz tervezett HD DVD-meghajtót

A Los Angelesben zajló Entertainment Media Expo rendezvényen a Microsoft bemutatta az Xbox 360 konzolhoz tervezett külső HD DVD-meghajtóját, amely az ígéretek szerint az ünnepi szezonban kerül a boltokba. A Microsoft statisztikái szerint az Xbox 360 tulajdonosok többsége már rendelkezik nagyfelbontású tévével, a konzolhoz kapcsolható meghajtó segítségével pedig rögtön élvezhetik a HD DVD-n megjelent filmeket.

[HWSW] A Los Angelesben zajló Entertainment Media Expo rendezvényen a Microsoft bemutatta az Xbox 360 konzolhoz tervezett külső HD DVD-meghajtóját, amely az ígéretek szerint az ünnepi szezonban kerül a boltokba. A Microsoft statisztikái szerint az Xbox 360 tulajdonosok többsége már rendelkezik nagyfelbontású tévével, a konzolhoz kapcsolható meghajtó segítségével pedig rögtön élvezhetik a HD DVD-n megjelent filmeket.

A külső HD DVD-meghajtó segítségével a Microsoft Xbox 360 felveheti a versenyt az novemberre ígért PlayStation 3-mal, ami beépített Blu-ray lejátszót tartalmaz. A Blu-ray meghajtó a konzol legdrágább alkatrészei közé tartozik és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a Sony játékgépe elképesztő, 500 eurós áron kerül a boltokba. Kevin Collins, a Microsoft programmenedzsere nem árulta el, az Xbox 360-hoz csatlakoztatható HD DVD-lejátszó mennyibe fog kerülni, csupán annyit közölt, hogy a konzol a külső egységgel az egyik legolcsóbb HD DVD-lejátszó lesz a piacon.

A HD DVD formátum első számú támogatójának számító Toshiba legolcsóbb lejátszója 499 dolláros áron kapható az Egyesült Államokban, az Xbox 360 ára pedig kiviteltől függően 299 vagy 399 dollár. Amennyiben a Microsoft tartani kívánja az ígéretét, hogy az Xbox 360 az egyik legolcsóbb HD DVD-lejátszó legyen, a konzolhoz kapcsolható meghajtóért nemigen kérhet többet 200 dollárnál, a készülék kiskereskedelmi ára így valószínűleg 199 dollár lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Microsoft az Xbox 360 konzol mellett a HD DVD-meghajtót is veszteséggel fogja árulni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról