:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 30. 10:51

Magyarországon is bemutatkozott a Logitech legújabb egere

Magyarországon is bemutatkozott Logitech forradalminak kikiáltott új egere, a Revolution, amely rögtön két változatban kapható: asztali gépekhez szánt MX és notebookok mellé tervezett VX verzióban. A Revolution széria legfontosabb újdonsága a szabadonfutó gördítőkerék, amelynek segítségével egy mozdulattal akár több ezer sort is scrollozhatunk, a Logitech szerint ez hasznos segítség lehet akkor, ha hosszú dokumentumokkal, például táblázatokkal vagy szöveges fájlokkal dolgozunk.

[HWSW] Magyarországon is bemutatkozott Logitech forradalminak kikiáltott új egere, a Revolution, amely rögtön két változatban kapható: asztali gépekhez szánt MX és notebookok mellé tervezett VX verzióban. A Revolution széria legfontosabb újdonsága a szabadonfutó gördítőkerék, amelynek segítségével egy mozdulattal akár több ezer sort is scrollozhatunk, a Logitech szerint ez hasznos segítség lehet akkor, ha hosszú dokumentumokkal, például táblázatokkal vagy szöveges fájlokkal dolgozunk.

A cég által készített felmérés szerint a felhasználók átlagosan hat különböző alkalmazást tartanak nyitva egyszerre a számítógépükön, és 50 másodpercenként váltanak az egyes ablakok között vagy nyitnak meg újakat. A rendelkezésükre álló adatmennyiség bejárásához az emberek egy nyolc órás munkanap során közel 8 méternyit tekergetik az egér gördítőkerekét.

A vállalat rendkívül büszke a MicroGear Precision Scroll Wheel elnevezésű fém gördítőkerékre, amelynek fejlesztésén mérnökök tucatjai dolgoztak másfél éven át. A kerék érdekessége, hogy "szabadonfutó" mód mellett lehetőség van a hagyományos "kattogós" gördítésre is. Az asztali MX változat az éppen használt alkalmazástól függően képes automatikusan váltani a kétféle mód között, sőt, néhány programban még azt is érzékeli, hogy milyen sebességgel forgatjuk a kereket. Ha gyorsan lendítjük, akkor a kerék szabadon pörgő módba kapcsol, ha pedig óvatosan mozdítjuk, akkor soronkénti görgetést kapunk. A VX változatban a felhasználó egy kapcsolóval állíthatja át az érzékenységet.

Az új lézeres egerek másik érdekessége a "One-Touch Search" gomb, amely megnyomásával megjelennek az éppen kijelölt szövegre érkező keresési találatok. Az MX Revolution egéren a hüvelykujj közelében egy másik gördítőkerék is van, amivel a nyitott alkalmazások között válthatunk vagy dokumentumokra illetve képekre közelíthetünk rá. Az MX és VX változat egyaránt kapható az üzletekben, az előbbi változat bruttó 29 ezer, utóbbi bruttó 25 ezer forintos ajánlott áron kerül a hazai boltokba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.