Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Év végén búcsúznak a kétmagos Pentiumok

Bodnár Ádám, 2006. augusztus 14. 13:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[DigiTimes] Az év végén beszünteti Pentium D 830, 840, és Pentium Extreme Edition 930 és 940 processzorainak gyártását az Intel, legalábbis erről értesítette tajvani partnereit a cég.

hirdetés
[DigiTimes] Az év végén beszünteti Pentium D 830, 840, és Pentium Extreme Edition 930 és 940 processzorainak gyártását az Intel, legalábbis erről értesítette tajvani partnereit a cég.

A szóban forgó lapkákra legkésőbb december 15-én vesznek fel megrendelést, az utolsó kiszállítási határidő pedig 2007. március 9-e. Meglepő módon azonban októberben még egy új kétmagos Pentiummal fogja bővíteni kínálatát az Intel, a 925-ös modell 3 GHz-es órajelen működik majd, magonként 2 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és 800 MHz-es front side busszal jár.

A kétmagos Pentiumokat a Core 2 Duók váltják, az Intel tervei szerint 2007 első negyedévében a leszállított közép- és felsőkategóriás asztali processzorainak 85 százaléka lesz többmagos, 40 százaléka pedig az új Conroe magra épül. Ez azt jelenti, hogy 45 százalék jut a jelenleg is kapható kétmagos Pentium D-nek.

A vadonatúj architektúrán alapuló kétmagos processzorok nyári megjelenése után az Intel már az év vége előtt bevezetné négymagos chipjeit is -- jelentette be az Intel negyedéves pénzügyi tájékoztatóján Paul Otellini elnök-vezérigazgató. A Kentsfield kódnéven ismert négymagos asztali és a Clovertown nevű szerverprocesszor premierje 2007-ről 2006 negyedik negyedévére csúszik át. A Kentsfield és a Clovertown valójában nem új fejlesztések, csupán két darab kétmagos Conroe-t, illetve Woodcrestet tartalmaznak egy tokban.

Az első, rendszerintegrátoroktól kiszivárgott adatok szerint a Kentsfield és a Clovertown lélegzetelállító teljesítményt nyújtanak, legalábbis a szintetikus tesztekben. Az Intel bejelentésére válaszul az AMD is közölte, hogy az év vége előtt bemutatja négymagos K8L architektúráját, amelyet 2007 közepén kezd forgalmazni, először vélhetően az Opteron termékvonalban.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.