Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 28. 11:19

Piacon a Panda új otthoni biztonsági szoftverei

A Panda Software piacra dobta a legújabb, otthoni felhasználóknak szánt termékeit: az augusztus elején megjelent Panda Antivirus 2007-et kiegészítő Panda Firewall 2007, valamint a Panda Internet Security 2007 a vállalat szerint az otthoni felhasználók összes típusa számára megfelelő védelmet nyújt az internetes támadások ellen, legyen szó vírusokról, trójai programokról, kémprogramokról vagy adatlopásról.

[HWSW] A Panda Software piacra dobta a legújabb, otthoni felhasználóknak szánt termékeit: az augusztus elején megjelent Panda Antivirus 2007-et kiegészítő Panda Firewall 2007, valamint a Panda Internet Security 2007 a vállalat szerint az otthoni felhasználók összes típusa számára megfelelő védelmet nyújt az internetes támadások ellen, legyen szó vírusokról, trójai programokról, kémprogramokról vagy adatlopásról.

Mivel a vírusok, férgek és a trójai programok, és egyéb kártevők tömeges terjedéséről manapság kevesebbet hallani, a felhasználóknak könnyen az a benyomása alakulhat ki, hogy megszűntek ezek a veszélyek, valójában azonban ma sokkal több az e-mailben terjedő veszélyforrás, mint korábban. Ezeket a kártevőket úgy fejlesztik, hogy a felhasználó ne is vegyen tudomást létezésükről , melynek következtében ma már "zajtalan" járványok is kialakulnak. Így sok felhasználót anélkül tudnak félrevezetni, vagy adataikat eltulajdonítani, hogy ők maguk ezt észrevennék.

A 2007-es termékeket úgy tervezték, hogy azok a lehető legkevesebb erőforrással is beérjék, de a szoftverek a számítógép és a felhasználó biztonsági igényeihez is képesek igazodni. Alapbeállítás esetén a program automatikusan felderíti a számítógép beállításait és ahhoz igazodva választja ki az otimális telepítési módot. Egyéni telepítés esetén a program felajánlja a számítógép beállítása szerint szükséges összetevőket, de a felhasználó maga döntheti el, hogy ezek közül melyiket szeretné telepíteni. Minimális beállítás esetében csak azok az összetevők települnek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a PC védelméhez anélkül, hogy annak teljesítménye csökkenne.

Mivel sok felhasználónak több mint egy számítógépe van otthon, a Panda Software új termékeinek árában kettő (Panda Antivirus 2007), vagy akár három (Panda Firewall 2007, Internet Security 2007) számítógép védelme is bennefoglaltatik. Az új termékekhez napi többszöri frissítés, az év minden napjának minden órájában elérhető technikai támogatás is jár. Az ingyenes próbaverziók letölthetők a www.pandasoftware.hu oldalról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról