Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 15. 10:17

Felére csökkenő nyereség és elbocsátások a CA-nél

Kevesebb mint felére csökkent a CA nyeresége a legutóbbi negyedévben, a vállalat egyúttal bekelentette, hogy megválik alkalmazottainak 11 százalékától, több mint 1600 embertől, amelytől évi 200 millió dolláros megtakarítást vár.

[HWSW] Kevesebb mint felére csökkent a CA nyeresége a legutóbbi negyedévben, a vállalat egyúttal bekelentette, hogy megválik alkalmazottainak 11 százalékától, több mint 1600 embertől, amelytől évi 200 millió dolláros megtakarítást vár.

Az egykor Computer Associates néven futó, majd egy máig kísértő könyvelési botrány után nevét CA-re rövidítő vállalat a június 30-án 956 millió dolláros bevételt ért el, ami 3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A CA nettó nyeresége az időszakban 35 millió dollárra rúgott, szemben a tavalyi év azonos időszakáben elkönyvelt 97 millió dollárral. A részvényenkénti 6 centes eredmény kevesebb mint fele volt az elemzők elvárásának.

A költségek emelkedésére reagálva a CA bejelentette, hogy elbocsátja több mint 1600 alkalmazottját és bezárja több létesítményét, az átszervezéssel kapcsolatos költségek mintegy 200 millió dollárra rúgnak majd, amelyet az elkövetkező két negyedévben fog elkönyvelni a CA. A költségcsökkentési tervet pozitívan fogadták a befektetők, a CA-papírok árfolyama a bejelentést követően néhány centet emelkedtek.

A vállalat azt is közölte, hogy a részvényopciók elkönyvelésével kapcsolatos visszásságok miatt nem tudta időben benyújtani negyedéves jelentését az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez (SEC).

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 10:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.