Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 24. 13:13

On-demand videós technológiába vásárolja be magát a Cisco

A Cisco Systems bejelentette, hogy közel 92 millió dollárért felvásárolja az Arroyo Video Solutions-t, mely a következő generációs on-demand televíziós szolgáltatások egyik vezető beszállítója. Az Arroyo megoldásai a méretezhetőség, rendelkezésre állás és egyszerű kezelhetőség miatt voltak vonzók a Ciscónak.

HIRDETÉS

[HWSW] A Cisco Systems bejelentette, hogy közel 92 millió dollárért felvásárolja az Arroyo Video Solutions-t, mely a következő generációs on-demand televíziós szolgáltatások egyik vezető beszállítója. Az Arroyo megoldásai a méretezhetőség, rendelkezésre állás és egyszerű kezelhetőség miatt voltak vonzók a Ciscónak.

A cég eddig az igény szerinti videoszolgáltatásokhoz (video-on-demand) és az időeltolásos (timeshifting) szolgáltatásokhoz kínált bővíthető platformot. A Cisco az IP-NGN (Next Generation Network – új generációs hálózat) architektúrális keretrendszerébe integrálja az Arroyo platformját, melynek köszönhetően a szolgáltatók felgyorsíthatják a hálózaton keresztül sugárzott tartalmak terjesztését, illetve az interaktív média és hirdetési szolgáltatások fejlesztését. A nézők a hagyományos televíziókészülékek mellett személyi számítógépeken és különböző mobil eszközökön is fogadhatják majd ezeket az adásokat.

Az Arroyotól kiemelkedő szakembereiből álló csapat igazol majd át a Ciscóhoz. A csapat tagja Drew Major, a Novell egyik alapítója, akinek a hálózati operációs rendszerek, az elosztott rendszerek és a tartalomszolgáltató hálózatok terén szerzett tapasztalatát széles körben elismerik. Szintén csatlakozik Paul Sherer, a 3Com korábbi technológiai vezetője, akinek nevéhez hálózati szabadalmak és technológiák egész sora fűződik.

Arroyo hálózat
On-demand videó, ahogyan az Arroyo elképzeli

Az Arroyo-t 2002-ben alapították, és 44 alkalmazottat foglalkoztat kaliforniai és Utah-i telephelyén. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének 2006. október 31-vel végződő első negyedévében kerül sor. Az ügylet lezárása után az Arroyo csapata és a termékcsalád a Cisco Cable & Video Initiatives csoportjának része lesz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 02:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.