Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 30. 09:56

Lengyelországban épít gyárat a Dell

Lengyelországban épít PC-összeszerelő üzemet a Dell, a világ legnagyobb PC-gyártója 120 millió eurót fektet be Lódz városában, ami Varsó után a második legnagyobb település az országban -- írta a Gazeta Wyborcza napilap hétfői száma. Az alvállalkozókkal együtt az üzem összesen mintegy 12 ezer új munkahelyet teremt a 48 ezer munkanélkülit nyilván tartó városban.

HIRDETÉS

[HWSW] Lengyelországban épít PC-összeszerelő üzemet a Dell, a világ legnagyobb PC-gyártója 120 millió eurót fektet be Lódz városában, ami Varsó után a második legnagyobb település az országban -- írta a Gazeta Wyborcza napilap hétfői száma. Az alvállalkozókkal együtt az üzem összesen mintegy 12 ezer új munkahelyet teremt a 48 ezer munkanélkülit nyilván tartó városban.

A foglalkoztatottak számát tekintve ez lesz a legnagyobb külföldi beruházás Lengyelországban, ahol az utóbbi időben több jelentős informatikai cég is megjelent, többek között az IBM és az LG.Philips, amely jelenleg Wroclawban épít egy LCD-paneleket előállító üzemet, ahol a várakozások szerint 2007-ben indulhat be a termelés. Szintén Wroclawban lehet a Toshiba LCD-tévéket gyártó üzeme, bár ennek a helyszínéről egyelőre nem döntöttek.

Bennfenntesek szerint a Dell Szlovákia és Lengyelország közül az utóbbi az alacsonyabb munkaerő-költség miatt esett a választás, valamint azért, mert Lódzban több olyan oktatási intézmény is van, ahol elektronikai és informatikai szakembereket képeznek. A hírek szerint a Dell-gyárban dolgozók 20-30 százalékát fiatal, angolul beszélő, egyetemet vagy főiskolát végzett mérnökök adják majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 01:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.