:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 28. 09:04

Egyre több részlet lát napvilágot a Microsoft Zune lejátszóról

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz (FCC) eljutottatott dokumentumok szerint a Toshiba gyártja a Microsoft novemberben érkező zenelejátszóját, a Zune-t. A mellékelt fotókon látható készülék megegyezik azzal, amelyet már korábban is látni lehetett az interneten. Az FCC weboldalán még a Zune használati utasításának előzetes változatát is meg lehet tekinteni.

[HWSW] Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz (FCC) eljutottatott dokumentumok szerint a Toshiba gyártja a Microsoft novemberben érkező zenelejátszóját, a Zune-t. A mellékelt fotókon látható készülék megegyezik azzal, amelyet már korábban is látni lehetett az interneten. Az FCC weboldalán még a Zune használati utasításának előzetes változatát is meg lehet tekinteni.

A dokumentumokból kiderül, hogy a zenelejátszóban 30 gigabájtos merevlemez kap majd helyet, de FM-rádiót is építenek bele. A készüléket 802.11b/g szabványú vezeték nélküli hálózati vezérlővel is ellátják, amelynek segítségével a Zune-felhasználók belehallgathatnak a közelben található lejátszókon szóló dalokba. A lejátszó 3 hüvelyk átlójú színes kijelzőt kap, a merevlemezét USB2.0 kapcsolaton keresztül lehet feltölteni. A Microsoft egyik képviselője megerősítette a specifikációk valódiságát, azonban további részleteket nem árult el.

A Microsoft korábban partnerek segítségével próbált meg betörni a zenepiacra, azonban mivel a szolgáltatások és a készülékek is különféle cégektől származtak, igazából sose álltak össze egy olyan komplett rendszerré, mint az Apple iPod és az iTunes. Ezzel a gyakorlattal szakítva most a Microsoft a saját kezébe vette az irányítást és a Zune-t az utolsó részletig, csavarig házon belül fejleszti. A készülék piaci megjelenésével egyszerre startol majd a Zune zenebolt, ahonnan dalokat, videókat lehet majd letölteni, illetve a Microsoft tervei szerint afféle közösségi oldalként is funkcionál majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.