:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 9. 09:02

Részvénycserés ügyletben egyesül a Brocade és a McData

A Brocade Communications Systems tegnap bejelentette, hogy egy 713 millió dolláros részvénycserés ügylet keretén belül megveszi a McDatát. A megállapodás értelmében a Brocade 0,75 saját részvényt ad egy McData-papírért. A felvásárlást mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta, a hatóságok beleegyezése esetén a tranzakció legkésőbb 2007 januárjában zárulhat le. A hír nyomán a Brocade részvényei 17 százalékot vesztettek értékükből, elemzők szerint a tulajdonosok sokallták a McData-ért fizetett árat.

[HWSW] A Brocade Communications Systems tegnap bejelentette, hogy egy 713 millió dolláros részvénycserés ügylet keretén belül megveszi a McDatát. A megállapodás értelmében a Brocade 0,75 saját részvényt ad egy McData-papírért. A felvásárlást mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta, a hatóságok beleegyezése esetén a tranzakció legkésőbb 2007 januárjában zárulhat le. A hír nyomán a Brocade részvényei 17 százalékot vesztettek értékükből, elemzők szerint a tulajdonosok sokallták a McData-ért fizetett árat.

A két cég termékvonala kiegészíti egymást, a Brocade ugyanis inkább az alsóbb kategóriás SAN-piacon versenyez, a McDatának ezzel szemben felső kategóriás megoldásai vannak. Tom Buiocchi, a Broace marketing-igazgatója szerint a vállalatok az év elején kezdték meg a tárgyalásokat az egyesülésről. A Brocade számára rövid távú cél az egyesülés révén a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése, hosszú távon azonban a megtakarításokat újabb fejlesztésekbe forgatnák vissza, elsősorban a "file area network"-ök területén. A McData akvizíciójával a Brocade számos új "high-end" ügyfelet is szerezhet.

Az akvizíció bejelentésével egyszerre a Brocade azt is közölte, hogy harmadik negyedéves eredményei magasabbak lesznek a várakozásoknál. A július 29-én véget ért időszakban a vállalat 188-189 millió dolláros bevétel mellett részvényneként 8-9 cent profitot ért el, egy évvel korábban 122,3 milliós forgalom mellett részvényenként 3 centes negatívumot mutatott a mérleg.

A McData 2001-ben vált ki az EMC-ből Fibre Channelen alapuló switchek és más, tárolóhálózati eszközök gyártására. Az utóbbi időben azonban a nagyvállalati körben is egyre inkább teret nyerő iSCSI technológia a Fibre Channel egyre komolyabb vetélytársaként jelenik meg a SAN-piacon, és ez a McData eredményein is látható. A cég tegnap azt közölte, hogy legutóbbi negyedévében a forgalom mindössze 150-152 millió dollár lesz, szemben a korábban várt 170-180 millióval.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.