Szerző: Bizó Dániel

2006. augusztus 25. 14:30

Nyolc nap alatt négy Dell felsővezető pártolt át a Lenovóhoz

[Peoples Daily Online/HWSW] Az utóbbi nyolc napon belül négy, korábban a Dellnél munkálkodó felsővezető csatlakozott a Lenovo kötelékébe. A sorban negyedik emberrablást tegnap jelentette be Kína vezető PC-gyártója, amely tavaly olvasztotta magába az IBM veszteséges PC-részlegét. A vállalatkét korábbi bejelentés alkalmával már három ex-delles vezető megszerzéséről adott hírt.

HIRDETÉS

[People's Daily Online/HWSW] Az utóbbi nyolc napon belül négy, korábban a Dellnél munkálkodó felsővezető csatlakozott a Lenovo kötelékébe. A sorban negyedik emberrablást tegnap jelentette be Kína vezető PC-gyártója, amely tavaly olvasztotta magába az IBM veszteséges PC-részlegét. A vállalatkét korábbi bejelentés alkalmával már három ex-delles vezető megszerzéséről adott hírt.

A Lenovo agresszív viselkedése a távol-keleti régióra koncentrálódik, ugyanis mind a négy Dell vezető az ottani tevékenység koordinálásában vett részt. Az első átpártolásra augusztus 17-én derült fény, mikor a Dell Kína elnöke, David Miller otthagyta korábbi cégét, és a Lenovo távol-keleti tevékenységéért felelős elnöke lett. Ezzel egyidőben Amanoasz Szotaro lett a Lenovo Japán elnöke, aki korábban a Dell igazgatójaként tevékenykedett. Augusztus 21-én David Schmoock, a Dell távol-keleti marketingjéért felelős alelnöke távozott és a Lenovo stratégiai tervezéséhez csatlakozott.

A vezetők elvesztése nemcsak azért érintheti érzékenyen a Dellt, mert magas rangú, tapasztalt vezetőket veszít el egy riválissal szemben, hanem mert a távol-keleti térség a globális PC-piac egyik legfőbb húzóereje, miután a fejlett piacokon telítetté vált a piac. A Dell jelenleg a világ legnagyobb PC-gyártója, részesedése a globális forgalomból közel 20 százalék, míg a Lenovo harmadik, hat százalék feletti szelettel. Kínában viszont, amely a világ második legnagyobb PC-piacává nőtte ki magát, és néhány éven belül megelőzi az Egyesült Államokat is, a Lenovo uralja a piac harmadát, míg a Dell alárendelt szerepet játszik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 14:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.