Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
IoT + VR + AI in da house! >>>> HWSW mobile!, november 29-30!

A Corel kezébe kerül az InterVideo

Bodnár Ádám, 2006. augusztus 29. 10:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Corel 196 millió dollárért felvásárolja a videokezelő szoftvereiről ismert InterVideót, a tranzakció eredményeképp a Corel tulajdonába kerülnek az InterVideo termékei, valamint a Ulead alkalmazásai is, a Ulead Systemsben ugyanis a Corel 2005 óta többségi részesedéssel rendelkezett.

hirdetés
[HWSW] A Corel 196 millió dollárért felvásárolja a videokezelő szoftvereiről ismert InterVideót, a tranzakció eredményeképp a Corel tulajdonába kerülnek az InterVideo termékei, valamint a Ulead alkalmazásai is, a Ulead Systemsben ugyanis a Corel 2005 óta többségi részesedéssel rendelkezett.

A Corel a legutóbbi pénzügyi évét 164 milló dolláros bevétellel és 8 milliós nettó veszteséggel zárta. Az InterVideo 109 milliós forgalom mellett 3,5 milliós nettó profitot tudott felmutatni. Az akvizíció az InterVideo részvényeseinek, valamint a hatóságok hozzájárulása esetén a negyedik negyedévben zárulhat le. A Corel részvényenként 13 dollárt fizet az InterVideóért, amelynek papírjai tegnap 10 dollár alatti árfolyamon zárták a kereskedést.

A videolejátszó és -feldolgozó eszközök remekül kiegészítik a Corel meglevő szoftverportfolióját, amelynek része többek között a CorelDraw vektoros rajzoló, valamint a Paint Shop Pro fotószerkesztő. Utóbbihoz egy 2004-es felvásárlás révén jutott a cég. A Corel célja a felvásárlással többek között a betörés az ázsiai és az európai piacra, ahol az InterVideo és a Ulead szoftverei szélesebb körben ismertek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Idén ismét önálló szekciót kapnak a feltörekvő technológiák a HWSW mobile! konferencián. November 29-30!