Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 29. 10:28

A Corel kezébe kerül az InterVideo

A Corel 196 millió dollárért felvásárolja a videokezelő szoftvereiről ismert InterVideót, a tranzakció eredményeképp a Corel tulajdonába kerülnek az InterVideo termékei, valamint a Ulead alkalmazásai is, a Ulead Systemsben ugyanis a Corel 2005 óta többségi részesedéssel rendelkezett.

[HWSW] A Corel 196 millió dollárért felvásárolja a videokezelő szoftvereiről ismert InterVideót, a tranzakció eredményeképp a Corel tulajdonába kerülnek az InterVideo termékei, valamint a Ulead alkalmazásai is, a Ulead Systemsben ugyanis a Corel 2005 óta többségi részesedéssel rendelkezett.

A Corel a legutóbbi pénzügyi évét 164 milló dolláros bevétellel és 8 milliós nettó veszteséggel zárta. Az InterVideo 109 milliós forgalom mellett 3,5 milliós nettó profitot tudott felmutatni. Az akvizíció az InterVideo részvényeseinek, valamint a hatóságok hozzájárulása esetén a negyedik negyedévben zárulhat le. A Corel részvényenként 13 dollárt fizet az InterVideóért, amelynek papírjai tegnap 10 dollár alatti árfolyamon zárták a kereskedést.

A videolejátszó és -feldolgozó eszközök remekül kiegészítik a Corel meglevő szoftverportfolióját, amelynek része többek között a CorelDraw vektoros rajzoló, valamint a Paint Shop Pro fotószerkesztő. Utóbbihoz egy 2004-es felvásárlás révén jutott a cég. A Corel célja a felvásárlással többek között a betörés az ázsiai és az európai piacra, ahol az InterVideo és a Ulead szoftverei szélesebb körben ismertek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról