Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 14. 10:41

A HP telepítési támogatást nyújt a Debian Linuxhoz

[News.com] A LinuxWorld Expo alkalmából a HP bejelentette, hogy a jövőben támogatni kívánja a Debian Linuxot, de a jövőben továbbra is a Novell és a Red Hat maradnak a cég globális linuxos partnerei.

HIRDETÉS

[News.com] A LinuxWorld Expo alkalmából a HP bejelentette, hogy a jövőben támogatni kívánja a Debian Linuxot, de a jövőben továbbra is a Novell és a Red Hat maradnak a cég globális linuxos partnerei.

A cég által forgalmazott szerverek garanciális ideje alatt a Hewlett-Packard szakemberei segítséget nyújtanak a Debian "Sarge" és az év végén várható "Etch" telepítéséhez és konfigurációjához, később pedig a Debianra vonatkozó támogatási csomagokat is felvesz a kínálatába a HP. Jeffrey Wade, a HP Open Source and Linux Organization marketing menedzsere elmondta, az ügyfelek kérték a Debian támogatását.

A HP ugyanakkor nem fogja értékesíteni vagy gépeire előre telepíteni a Debiant, az ügyfeleknek maguknak kell beszerezni az operációs rendszert, amely ingyen letölthető. A HP nem fogja szervereit tanúsítani sem Debiannal, valamint az olyan szoftverekkel sem, mint az Oracle vagy a BEA megoldásai.

A HP várakozásai szerint azok az ügyfelei fognak Debiant használni, amelyek megfelelő saját linuxos szakértelemmel rendelkeznek és már jó ideje használják a nyílt forrású operációs rendszert. A HP-nek sem kell szégyenkeznie, ami a linuxos szakértelmet illeti. Wade szerint a vállalathoz 2005-ben 49 ezer linuxszal kapcsolatos támogatási kérelem érkezett, amelyek közül összesen csak 180-ra nem tudtak reagálni a vállalat szakemberei, ezeket a kéréseket a Red Hathez vagy a Novellhez továbbították.

A HP hagyományosan jó kapcsolatot ápol a Debiannal: az operációs rendszer egyik kulcsfigurája, Bruce Perens sokáig a HP alkalmazásában állt, a jelenlegi projektvezető Barksdale "Bdale" Garbee pedig a HP Open Source and Linux Organization műszaki igazgatója.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.