Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 7. 14:12

Nokia programozóverseny egyetemisták, főiskolások számára

A Nokia Hungary Kft. programozási pályázatot hirdet a magyar műszaki felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. A versenyre elsősorban Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazásokat, illetve egyéb, mobil technológiával kapcsolatos programozási feladatok megoldását várják, de a mobil távközlés területéről származó egyéni ötletekkel is lehet nevezni.

[HWSW] A Nokia Hungary Kft. programozási pályázatot hirdet a magyar műszaki felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. A versenyre elsősorban Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazásokat, illetve egyéb, mobil technológiával kapcsolatos programozási feladatok megoldását várják, de a mobil távközlés területéről származó egyéni ötletekkel is lehet nevezni.

A csapatok regisztrációs határideje 2006. február 28., míg a pályázatok leadási határideje 2006. március 31. Minden felsőoktatási intézmény helyben értékeli az első három legjobb pályázatot, melyre külön díjazás vonatkozik,majd az összes pályamunka közül a Nokia választja ki a leginnovatívabb, legkreatívabb, legötletesebb műveket. Az győztes csapat fődíja egy egyhetes külföldi út.

A 2-3 fős csapatokat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karának, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Veszprémi Egyetem nappali tagozatos hallgatói közül várják.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról