Szerző: Ady Krisztián

2006. február 6. 13:55

Új érintőképernyős okostelefon a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson bejelentette kisméretű, mégis érintőképernyővel és kézírás-felismeréssel is rendelkező M600i okostelefonját. Az M600 a vállalat korábbi okostelefonjához, a P990-hez hasonlóan a Symbian operációs rendszer 9.1-es verzióját, illetve az UIQ 3.0 felületet használja.

[HWSW] A Sony Ericsson bejelentette kisméretű, mégis érintőképernyővel és kézírás-felismeréssel is rendelkező M600i okostelefonját. Az M600 a vállalat korábbi okostelefonjához, a P990-hez hasonlóan a Symbian operációs rendszer 9.1-es verzióját, illetve az UIQ 3.0 felületet használja.

A mindössze 15 mm vastag, harmadik generációs kommunikációra is képes UMTS mobilt elsősorban üzleti felhasználásra kínálja a Sony Ericsson. Az okostelefon teljesen személyre szabható, szabadon installálhatók rá különböző alkalmazások, melyek akár egyidőben is futtathatók, például internet böngészés, telefonálás közben. A dokumentumkezelést a PowerPoint, Word és Excel, valamint az Adobe PDF-kezelő programok segítik.

Az M600i egyetlen kézzel is könnyedén használható. A nagyméretű, kétfunkciós billentyűzet megkönnyíti az üzenetek szövegének beírását. A 262 ezer színt megjelenítő, 2,6 hüvelykes, 320 x 240 pixeles képernyőn jól olvashatók a levelek, illetve akár az internet is böngészhető.

A mobilalkalmazásokhoz kifejlesztett, hatékony víruskereső és tűzfalszoftver, a McAfee, valamint a Pointsec titkosítási megoldás ingyenes kipróbálás után megvásárolható, míg a vállalati hálózatok biztonságos hozzáférését lehetővé tevő Certicom virtuális magánhálózati kliens pedig ingyenesen áll a felhasználók rendelkezésre.

Az M600i beépített, 80 MB-os memóriája Memory Stick Micro (M2) memóriakártyával bővíthető, melyből egy 64 megabájtos verzió az alapcsomag része. Az M600i 2006 második negyedéve folyamán, gránitszürke és kristályfehér színben kerül kereskedelmi forgalomba hazánkban, QWERTZ billentyűzettel.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról