Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 2. 11:04

Az Alerant a BEA támogatási központja lett

A BEA Systems különlegesen magas szintű support rendszert vezetett be a BEA alkalmazás infrastruktúrák támogatására. E szolgáltatások nyújtására Magyarországon az Alerant Rt.-t kérte fel.

[HWSW] A BEA Systems különlegesen magas szintű support rendszert vezetett be a BEA alkalmazás infrastruktúrák támogatására. E szolgáltatások nyújtására Magyarországon az Alerant Rt.-t kérte fel.

A BEA jelentősen kibővítette támogatási szolgáltatásainak körét, és egy olyan rugalmas és teljes rendszert hozott létre, melyben alapos előkészítés és tervezés után, az ügyfelekkel együtt, személyre szabottan alakíthatók ki a támogatási csomagok. A Mission Critical Support Continuum nevű szolgáltatáscsomag keretében minden ügyféllel külön szakértői csapat foglalkozik. A szakembereknek szigorú feltételeknek kell megfelelniük, többéves fejlesztési, implementálási, diagnosztizálási és menedzselési tapasztalatot, széles körű BEA- és J2EE-ismeretet várnak el tőlük.

Magyarországon, a Mission Critical Support Continuum szolgáltatásokat az Alerant Rt. biztosítja. A vállalat régionális szinten is kiemelkedően magas számú vizsgázott szakértővel rendelkezik, valamint jelentős tapasztalatot szerzett a support-szolgáltatások terén. Az Alerant-szakértők egyrészt megismerik az ügyfél informatikai infrastruktúráját, másrészt szoros kapcsolatban állnak a BEA support központjával, valamint a termékfejlesztési részleggel is. A support központban található az a világméretű mintagyűjtemény, mely tartalmazza a BEA támogatások során felmerült problémákat és azok megoldásait.

Az új support rendszerben kulcsszerepet kap a megelőzés. Ennek érdekében a szakemberek részletesen felmérik az adott alkalmazás-infrastruktúrát, és átfogó támogatási stratégiai tervet készítenek. Ezen felül konkrét akciótervek is születnek, például a meghibásodások megelőzésére, illetve a tipikus szolgáltatás-menedzsment folyamatok kezelésére. Az MCS Continuumnál az upgrade-ekkel, verzióváltásokkal kapcsolatos információk a döntés meghozatala után elérhetővé válnak, így a szakértők jelentős segítséget nyújthatnak az előkészületekben.

Éles helyzetekben az MCS Continuum keretében több support csapatot is mozgósítanak. Váratlan események alkalmával az ügyfelek azonnal felvehetik a kapcsolatot szakértőikkel, de adott esetben egy kiemelt menedzsment-csapat is megvizsgálja a helyzetet, és további szakembereket küldhet a feladat megoldására. Amennyiben szükséges, egy különleges support team is bekapcsolódik a munkába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról