:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 1. 09:08

Bárki kipróbálhatja az Internet Explorer 7 legújabb bétáját

A Microsoft váratlan lépéssel tegnap elérhetővé tette az Internet Explorer 7 webböngésző nyilvános előzetes verzióját, melyet bárki letölthet és kipróbálhat . A Microsoft korábban március végére ígérte a nyilvános béta elérhetőségét.

[HWSW] A Microsoft váratlan lépéssel tegnap elérhetővé tette az Internet Explorer 7 webböngésző nyilvános előzetes verzióját, melyet bárki letölthet és kipróbálhat. A Microsoft korábban március végére ígérte a nyilvános béta elérhetőségét.

A nyilvános változatot csakis a Windows XP második szervizcsomagjával rendelkező számítógépekre lehet feltelepíteni, az operációs rendszer eredetiségének vizsgálatát a telepítés során kell elvégezni. A szoftver minden újdonságot tartalmaz, melyekről a Microsoft korábban számot adott. Az egyik legfontosabb újdonság a böngészőfülek megjelenése, de az internetezés biztonságát is tovább erősítették. Az új előzetes hamarosan elérhető lesz Windows Vista, Windows XP x64, illetve Windows Server 2003 operációs rendszerekre is.

Újdonságok

A Microsoft szerint az IE7 legfontosabb célja a biztonság növelése. Ennek érdekében a böngésző védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

A "Rincon" kódnéven fejlesztett IE7 számos további újdonságot hoz, azonban ezeket a versenytárs böngészők már régóta tartalmazzák, például a füleket (tabs), vagy a beépített RSS-olvasót. Az új Internet Explorer emellett támogatni fogja az ékezetes domaineket, és az átlátszó PNG képeket is. A vállalat partnereitől származó információk szerint az IE7-ből a korábbinál kényelmesebben lehet majd weboldalakat kinyomtatni.


Kép: JCXN.net

A Microsoft új böngészőjének végleges változata a Vista mellett csak Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken lesz futtatható. A böngésző kizárólag SP2-vel frissített Windows XP, SP1-gyel frissített Windows Server 2003, valamint Windows XP x64 Edition operációs rendszereken működik majd. Ez a hír némileg aggasztó lehet azon vállalatok számára, ahol még nagy számban vannak Windows 2000-et futtató munkaállomások. Az IE7 végleges változatának megjelenési dátumát továbbra sem közölte a Microsoft, egyelőre csupán annyit tudni, hogy az még a Windows Vista premierje előtt lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.