Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 27. 12:30

Régi-új szereplő a hazai vállalatirányítási szoftverpiacon

A hat éve budapesti irodával rendelkező proALPHA Software Kft. a németországi tulajdonos döntése nyomán aktív piaci szereplővé lép elő a hazai vállalatirányítási szoftverpiacon. A proALPHA Software AG 1999 végén hozta létre magyarországi leánycégét, hogy kövesse nyugat-európai ügyfeleit, akik akkorra már tekintélyes számban alapítottak és vásároltak üzemeket Magyarországon.

[HWSW] A hat éve budapesti irodával rendelkező proALPHA Software Kft. a németországi tulajdonos döntése nyomán aktív piaci szereplővé lép elő a hazai vállalatirányítási szoftverpiacon. A proALPHA Software AG 1999 végén hozta létre magyarországi leánycégét, hogy kövesse nyugat-európai ügyfeleit, akik akkorra már tekintélyes számban alapítottak és vásároltak üzemeket Magyarországon.

A budapesti iroda feladata az elmúlt öt évben a főleg Németországból "örökölt" ügyfelek kiszolgálása volt, valamint a rendszer lokalizációjával kapcsolatos fejlesztéseket is itt végezték. A proALPHA vezetői most azonban elérkezettnek látják az időt, hogy Magyarországon is elinduljon a kereskedelmi tevékenység: a magyar nyelven is elérhető terméktől már az első, áprilisban kezdődő pénzügyi évben is jelentős bevételeketet várnak.

A főleg kis- és középvállalatok igényeire fókuszáló proALPHA nem csak új üzleti stratégiával, de új ügyvezetővel is kezdte az évet. A megváltozott üzleti stratégia végrehajtásához menedzser-típusú vezetőt kerestek és találtak Gajdos Attila személyében. Gajdos korábban az LLP Groupnál a Navison és Axapta értékesítésével foglalkozó üzletágat irányította.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról