Szerző: Ady Krisztián

2006. február 27. 14:02

Akár két tucat könyvet is felolvashatunk a Sony elektromos könyvéből

A tengerentúlra is megérkezett végre a Sony elektromos papírra épített e-könyve, a PRS-500 e-book hamarosan 350 dollárért (~70 ezer forint) lesz megvásárolható a Sony webboltjában . A speciális kijelzőt tartalmazó elektromos könyv rendkívül takarékosan bánik az energiával, hiszen a Sony tájékoztatása szerint egyetlen feltöltéssel akár 7500 oldalt is átlapozhatunk.

[HWSW] A tengerentúlra is megérkezett végre a Sony elektromos papírra épített e-könyve, a PRS-500 e-book hamarosan 350 dollárért (~70 ezer forint) lesz megvásárolható a Sony webboltjában. A speciális kijelzőt tartalmazó elektromos könyv rendkívül takarékosan bánik az energiával, hiszen a Sony tájékoztatása szerint egyetlen feltöltéssel akár 7500 oldalt is átlapozhatunk.

A 250 grammos, körülbelül 12 mm vékony elektromos könyv kijelzőjének pixeljeit mikrokapszulák alkotják, melyek egyik oldalát jellemzően fekete, a másikat fehér pigmentekkel színezik, majd elektromos áram segítségével állítják be a megfelelő irányba. A kijelző előnye, hogy csupán a frissítéshez fogyaszt energiát, nincs szükség háttérvilágításra, a kijelzőn pedig energiafelvétel nélkül is látható marad a tartalom. A készüléken futó szoftver számos formátumot ismer, így nem csak a Connect eBookstore-ból vásárolt könyveket tekinthetjük meg rajta.

A Sony elektromos könyv beépített, 64 megabájtnyi memóriáját Memory Stick és Secure Digital memóriakártyákkal bővíthetjük, melyeken a könyvek és PDF dokumentumok konvertált változatai mellett képeket is el lehet helyezni. A PRS-500 modell 6 hüvelykes kijelzője 800 x 600 pixel felbontású és akár 4 szürkeárnyalatot is képes létrehozni a nagy felbontásnak köszönhetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról