:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 9. 13:28

Letölthető a Google asztali keresőmotorjának új változata

[Clubic.com] A Google elérhetővé tette asztali keresőmotorja, a Google Desktop Search következő, harmadik változatát . Az egyelőre csupán angol nyelven, márciustól azonban már 16 különböző lokalizált változatban is letölthető szoftver több újdonságot is tartalmaz, elsősorban a helyi hálózaton több számítógépet üzemeltetők számára.

[Clubic.com] A Google elérhetővé tette asztali keresőmotorja, a Google Desktop Search következő, harmadik változatát. Az egyelőre csupán angol nyelven, márciustól azonban már 16 különböző lokalizált változatban is letölthető szoftver több újdonságot is tartalmaz, elsősorban a helyi hálózaton több számítógépet üzemeltetők számára.

A Google Desktop Search a merevlemezen található állományokból készít keresőindexet, mely gyors keresést tesz lehetővé a számítógépen, szinte azonnal, tizedmásodperceken belül megtalálhatunk bármit az állományok között. A bétaként jelölt harmadik változat oldalsó menüsávja, a Sidebar új beépülő modulokkal további funkciókat nyújt majd.

Az új verziót tovább integrálták a Google Talk azonnali üzenetküldő szoftverrel, illetve a folyamatosan bevezetésre kerülő, tegnap bemutatott Gmail Chat szolgáltatással is. Ennél azonban érdekesebb a szoftver azon új képessége, mely több, egyazon hálózaton található számítógép indexálását teszi lehetővé, akkor is, ha ezek a számítógépek nincsenek az internetre kötve. A más számítógépeken tárolt állományokat a Google Desktop automatikusan 'áthúzza' a felhasználó számítógépére.

A titkosítva átmásolt dokumentumok 30 nap után törlődnek a számítógépünkről, a jelszóval védett fájlok és weboldalak pedig kimaradnak a találatok közül. A hálózatos keresést az elmentett weboldalakra, a Microsoft Word, Excel, PowerPoint dokumentumokra és a szöveges, PDF-állományokra szűkítette a Google. A keresőprogram harmadik generációja már képes ZIP tömörített állományokban elhelyezett dokumentumokat is leindexelni. Az új változathoz új beépülő plugint is le lehet tölteni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.