Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

SAP kompetenciaközpont létesül a Budapesti Műszaki Főiskolán

Bodnár Ádám, 2006. február 01. 09:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Együttműködési megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara. A megállapodás részeként a karon SAP kompetenciaközpont létesül, valamint az SAP szoftver oktatása beépül a tananyagba. Az SAP segítséget nyújt továbbá a kar oktatóinak képzésében is.

hirdetés
[HWSW] Együttműködési megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara. A megállapodás részeként a karon SAP kompetenciaközpont létesül, valamint az SAP szoftver oktatása beépül a tananyagba. Az SAP segítséget nyújt továbbá a kar oktatóinak képzésében is.

Az SAP kompetenciaközpont célja, hogy az SAP termékek -- a mySAP Business Suite, illetve a kis- és középvállalkozások számára előrecsomagolt SAP Business One -- eszközök felhasználásával tegye lehetővé a hallgatók számára az elméleti ismeretek gyakorlatban történő alkalmazását. A központ további célja, hogy a BMF-NJIK tevékenyen részt tudjon vállalni kapcsolódó alkalmazásfejlesztési feladatok megoldásában is.

Az SAP rendszerek ismerete jelentősen megnöveli a végzett hallgatók munkaerőpiacon való sikeres megjelenését. Az együttműködés révén a mySAP oktatásába prominens tanárokat, üzleti és informatikai gyakorlati szakembereket lehet bevonni, ami növeli, többek között, az egyes tantárgyak presztízsét, emellett más egyetemekkel, főiskolákkal és a gazdaság szereplőivel ezen az alapon európai méretű együttműködést lehet kialakítani.

"A jelen együttműködés megkötésével az SAP célja annak elősegítése, hogy a kar hallgatói aktuális, naprakész és nem utolsósorban piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot, növelve ezzel elhelyezkedési esélyeiket" -- mondta Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. "Számunkra kiemelkedő fontosságú, hogy a magyar munkaerő minősége a továbbiakban is magas színvonalú maradjon, hiszen épp ez volt a döntő fontosságú motiváló tényező abban, hogy a tavalyi évben az SAP Magyarországon hozta létre tizedik kutató-fejlesztő központját, amely 2006 végére már több, mint 300 magasan képzett diplomásnak ad majd munkát."

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.