Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Elhagyja a professzionális 3D-piacot a 3Dlabs

Bodnár Ádám, 2006. február 28. 11:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[x-bit labs] A professzionális munkaállomásokba szánt grafikus gyorsítóiról ismert 3Dlabs tulajdonosa, a Creative Technology bejelentette, hogy a 3Dlabs a jövőben a mobil eszközök számára kíván megoldásokat fejleszteni.

hirdetés
[x-bit labs] A professzionális munkaállomásokba szánt grafikus gyorsítóiról ismert 3Dlabs tulajdonosa, a Creative Technology bejelentette, hogy a 3Dlabs a jövőben a mobil eszközök számára kíván megoldásokat fejleszteni.

A Creative szerint a multimédiás és 3D alkalmazások futtatására képes hordozható eszközökben, például tenyérgépekben és okostelefonokban sokkal nagyobb a piaci potenciál, mint a professzionális munkaállomásokban. A stratégiaváltással együtt járó átszervezések közel 100 munkahely megszűnését foglalják magukban. A hírek szerint a meglevő 3Dlabs termékekhez továbbra is nyújt támogatást a cég, azonban új grafikus chipek már nem várhatók a munkaállomások számára.

Az egykor a videokártya-piacon is aktív Creative Labs 2002-ben vásárolta fel a 3Dlabsot, a vállalat eredeti tervei szerint a 3Dlabs továbbra is a professzionális szegmensre koncentrált volna, azonban a vállalat által fejlesztett chipeket a fogyasztói piacon is használni szerették volna. Ebből a tervből végül csak annyi valósult meg, hogy a Creative kínálatában megjelent egy 3Dlabs VP500SE chipes videokártya, a Graphics Blaster Picture Perfect.

A terméket a Creative elsősorban a digitális fotózással hobbiszinten foglalkozó felhasználóknak szánta a vállalat, a Graphics Blaster Picture Perfect erőssége a kiváló képminőségen túl a fotómanipuláció hardveres gyorsításában rejlett. A Creative a termékhez kifejezetten a grafikus processzorra optimalizált alkalmazásokat csomagolt, azonban így sem tudta felkelteni a vevők érdeklődését, valószínűleg az igen gyatra 3D-gyorsítási sebesség miatt. Nem sokkal később a Creative teljes egészében kiszállt a videokártya-piacról.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!