Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 6. 09:37

Hamarosan az autósoknak is utat mutat a Google

A Volkswagen amerikai részlege pénteken bejelentette, hogy olyan prototípuson dolgozik, amelyben a Google népszerű műholdas térképe, a Google Earth szolgáltatja a navigációs rendszer alapját. A vezető háromdimenziós nézetben követheti nyomon az útvonalát és az útirányt, illetve a környező tájat.

[HWSW] A Volkswagen amerikai részlege pénteken bejelentette, hogy olyan prototípuson dolgozik, amelyben a Google népszerű műholdas térképe, a Google Earth szolgáltatja a navigációs rendszer alapját. A vezető háromdimenziós nézetben követheti nyomon az útvonalát és az útirányt, illetve a környező tájat.

A Volkswagen szóvivője elmondta, a Google Earth által biztosított műholdas fotók megkönnyítik a tájékozódást, hiszen a sofőr és az utasok nem egy egyszerű térképet látnak, hanem a valódi tájat, ami sokkal több információt tartalmaz és idegen terepen könnyebben beazonosítható az autó helyzete. A Volkswagen of America kutatói emellett azon dolgoznak, a navigációs rendszer által szolgáltatott adatokat hogyan lehet személyre szabott információkkal frissíteni. A háromdimenziós grafika megjelenítéséről az NVIDIA gondoskodik.

A szintén európai Fiat autógyártó a Google egyik nagy vetélytársára, a Microsoftra alapozza járműveinek fedélzeti rendszerét és a március elején megrendezésre kerülő Genfi Autókiállításon mutatja be az együttműködés első gyümölcseit. A Windows Mobile for Automotive operációs rendszerre épülő fedélzeti rendszerek a hírek szerint alkalmasak lesznek USB-s eszközökön tárolt MP3-fájlok lejátszására, emellett Bluetooth kapcsolattal is el lesznek látva és igény szerint megjelenítik a mobiltelefonokon tárolt információkat, például a hívó fél adatait, de akár hívás is kezdeményezhető majd a kormánykeréken található gombokkal. A Fiat és a Microsoft már dolgoznak egy GPS-alapú fedélzeti navigációs rendszeren is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról