Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 2. 10:38

Elbocsátások az Electronic Artsnál

Alkalmazottainak mintegy 5 százalékát, több mint 300 dolgozóját bocsátja el a világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts. Az ok igen egyszerű, az új generációs konzolokra való átállás szervezeti változásokat követek.

[HWSW] Alkalmazottainak mintegy 5 százalékát, több mint 300 dolgozóját bocsátja el a világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts. Az ok igen egyszerű, az új generációs konzolokra való átállás szervezeti változásokat követek.

"Ezt az átmenetet arra használjuk fel, hogy az embereinket, a technológiáinkat és befektetéseinket a stratégiai növekedés irányába rendezzük át" -- mondta Trudy Muller, az EA egyik szóvivője. Muller hangsúlyozta, hogy a vállalat nem törli egyetlen EA játék fejlesztését sem, azonban átszervez egyes fejlesztőstúdiókat, átcsoportosít dolgozókat, bizonyos területekről elbocsát, más területeken azonban felvesz embereket.

Visszautasíthatatlan ajánlat
Az Egyesült Államokban március 21-én, Európában március 24-én jelenik meg az EA egyik legrégebben várt játéka, a Keresztapa, amely Mario Puzo híres regényét és a belőle készült legendás filmet veszi alapul. A szoftver eleinte Xboxon, PlayStation 2-n és PC-n lesz játszható, később Xbox 360-ra és PSP-re is elkészül.
Az EA ma este hozza nyilvánosságra negyedéves pénzügyi jelentését de a vállalat már korábban figyelmeztette az elemzőket és befektetőket, hogy az eredményei elmaradnak majd a korábbi várakozásoktól. Az ok igen egyszerű, az új generációs konzolokra való átállás szükségszerűen az eladások visszaesésével jár. A novemberben bemutatott Xbox 360 az Egyesült Államokban és Európában egyaránt hiánycikk, így hiába kapható hozzá számos EA-játék, a vásárlók konzol hiányában nem tudnak velük játszani így meg sem veszik őket.

Eközben a régebbi konzolok és a rájuk írt játékok eladásai is visszaestek, mivel a játékosok már az új készülékek megjelenését várják. Az ünnepi szezonban az Xboxra írt játékok iránti kereslet látványosan csökkent, miközben az Xbox 360 szoftverek a polcokon maradtak, mivel a Microsoft alkatrészhiány miatt nem tudott elegendő készüléket szállítani. A jelenség természetesen nem csak az EA-t, hanem az összes kiadót érinti, az Activision is nemrég közölte, hogy a legutóbbi negyedéves pénzügyi mutatói a várt szint alatt maradnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról