Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 3. 14:32

A Magyar Telekom belépett a bolgár távközlési piacra

A Magyar Telekom lezárta az Orvitel, Bulgária legnagyobb alternatív

[HWSW] A Magyar Telekom lezárta az Orvitel, Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatójának felvásárlását. A tavaly november végén bejelentett akvizíciós megállapodás értéke 8 millió euró volt. A tranzakció pénzügyi zárására a szükséges bulgáriai hatósági jóváhagyások megszerzése után került sor.

Az Orbitel Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, IP-technológiára épülő hang- és adatszolgáltatásokat kínál országszerte az üzleti szegmens számára. A vállalat 2004-ben 9,3 millió euró bevételt és 1,1 millió euró EBITDA-t ért el 133 alkalmazottal. A megállapodás részeként a Magyar Telekom elfogadta az Orbitel menedzsmentjének következő évekre szóló fejlesztési tervét is, egy közel 7 millió eurós beruházási programot.

Az akvizíciós folyamat során az Orbitel Közgyűlése megválasztotta az új tulajdonosi szerkezetnek megfelelő összetételű igazgatóságot, amelynek elnöke Morvai Tamás, a Magyar Telekom üzletfejlesztési és akvíziós ágazatának igazgatója lett. Az Orbitel vezérigazgatói Victor Francess és Nikolai Gorcsilov lettek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról