Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 21. 12:16

Rekordbevétellel zárta a tavalyi évet a SAS

A megalakulásának harmincadik évfordulóját idén ünneplő SAS bejelentette, hogy 2005-ben 10 százalékkal 1,68 milliárd dollárra növelte a forgalmát, amely új rekord a vállalat történetében. A cég közleménye szerint bevétele 29 éve folyamatosan nő és ezalatt az idő alatt a SAS végig nyereségesen működött. A magyar SAS-iroda a korábbi évekhez hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el.

[HWSW] A megalakulásának harmincadik évfordulóját idén ünneplő SAS bejelentette, hogy 2005-ben 10 százalékkal 1,68 milliárd dollárra növelte a forgalmát, amely új rekord a vállalat történetében. A cég közleménye szerint bevétele 29 éve folyamatosan nő és ezalatt az idő alatt a SAS végig nyereségesen működött. A magyar SAS-iroda a korábbi évekhez hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el.

"Minden eddiginél nagyobb igény van technológiáink, megoldásaink és iparági szakértelmünk iránt, amely a SAS számára kiváló piaci pozíciót teremt" -- jelentette ki Jim Goodnight elnök-vezérigazgató. A vállalat közleménye szerint több mint 3400 korábbi SAS-ügyfél vásárolt 2005-ben további licenceket. "Vevőink hűségének megőrzése érdekében nagy súlyt helyezünk az ügyfélmegtartásra, és árbevételünk 24 százalékát fordítjuk kutatás-fejlesztésre."

Az iparági megoldások közül továbbra is a banki megoldások vezetnek 10 százalékos növekedéssel, a kiskereskedelem területe 20, az oktatásé 16, a biztosításé 12, a kormányzaté pedig 11 százalékkal nőtt. A horizontális, iparágakon átnyúló üzleti megoldások nemzetközi eladása 2004-hez képest 24 százalékkal emelkedett a vállalati teljesítménymenedzsment, a HR, a marketing-automatizálás és a kockázatkezelés területén elért bővülésnek köszönhetően.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról