Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 14. 09:45

Microsoft technológián alapuló zenetelefonok várhatók a Motorolától

A Motorola a Microsoft Windows Media technológián alapuló zenelejátszós mobiltelefonokat dob majd piacra. A 3GSM World Conference rendezvényen elhangzott bejelentés szerint a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója az év második felében 1-3 ilyen termékkel jelentkezik.

[HWSW] A Motorola a Microsoft Windows Media technológián alapuló zenelejátszós mobiltelefonokat dob majd piacra. A 3GSM World Conference rendezvényen elhangzott bejelentés szerint a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója az év második felében 1-3 ilyen termékkel jelentkezik.

A Motorola állítása szerint a jogvédett Windows Media Audio fájlok lejátszására is alkalmas telefonok iránt nagy az érdeklődés a mobilszolgáltatók felől, amelyek rendkívül érdekeltek az új bevételi forrásokat megnyitó szolgáltatások, például egy saját online zenebolt beindításában. Egyelőre nem tudni, hogy a WMA-t támiogató Motorola mobiltelefonokra csak számítógépen keresztül lehet-e a dalokat letölteni, avagy a mobilhálózaton keresztül is, jelentős adatforgalmat és bevételt generálva.

A Motorola tavaly ősszel mutatta be ROKR E1 zenetelefonját, amely képes az Apple iTunes zeneboltból letöltött dalok lejátszására. A készülék azonban távolról sem váltotta be a hozzáfűzött várakozásokat, részint divatjamúlt kialakítása, részben korlátozott funkciói miatt. A ROKR E1 legnagyobb problémája, hogy korlátlanul bővíthető memóriája ellenére legfeljebb 100 zeneszámot képes tárolni. Az iTunes-mobilok a továbbiakban is megmaradnak a cég kínálatában, a Microsoft technológiára épülő készülékek egy önálló termékvonalat képviselnek majd.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról