Szerző: Ady Krisztián

2006. február 8. 10:38

Önállóan tömöríti és titkosítja az adatokat a Ricoh EncryptEase CD-lemeze

Merőben új, önállóan titkosító, segédprogramok nélkül is használható írható CD-lemezt jelentett be a Ricoh, mely hamarosan kapható lesz. A hibrid lemezen két sáv található, egy csak olvasható rész, amely a Windows operációs rendszerek alatt automatikusan induló titkosító, tömörítő és lemezkezelő szoftvert tartalmazza, illetve egy 600 megabájtnyi írható sáv, melyre a titkosított és tömörített adatokat rögzíti a szoftver.

[HWSW] Merőben új, önállóan titkosító, segédprogramok nélkül is használható írható CD-lemezt jelentett be a Ricoh, mely hamarosan kapható lesz. A hibrid lemezen két sáv található, egy csak olvasható rész, amely a Windows operációs rendszerek alatt automatikusan induló titkosító, tömörítő és lemezkezelő szoftvert tartalmazza, illetve egy 600 megabájtnyi írható sáv, melyre a titkosított és tömörített adatokat rögzíti a szoftver.

Az egyszer írható felületen maximálisan 20 alkalommal kezdhetünk újabb és újabb adatblokkot, melyeket külön-külön jelszóval lehet védeni, és melyekhez ezek hiányában senki sem férhet hozzá. Az EncryptEase lemez használata egyszerű és minden olyan CD-íróval kompatibilis, mely képes a hibrid lemezek kezelésére. A Ricoh honlapja szerint egyedül az NEC ND-5100A tipusjelzésű meghajtójában nem lehet használni a speciális lemezt.

A Ricoh EncryptEase egyidejűleg tömöríti is az adatokat, így a 600 megabájtnyi kapacitás jól tömöríthető tartalom, péládul szöveges dokumentumok esetén akár meg is többszöröződhet. A céges környezetben nagyszerűen használható, biztonságos megoldás egyetlen hátránya, hogy csupán Windows operációs rendszerek alatt működik az integrált szoftver. Egy-egy EncryptEase CD-lemez várhatóan 6 dolláros, azaz körülbelül 1200 forintos áron lesz megvásárolható.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról