Szerző: Ady Krisztián

2006. február 20. 13:10

Megduplázta otthoni PC-eladásait a Fujitsu Siemens

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2005-ös naptári évben minden eddiginél nagyobb ütemben fejlődött, a vállalat minden termékcsoportot egybevetve tovább erősítette a hazai piacon elért második pozícióját. Eladásainak volumene 70 százalékkal nőtt a 2004-es naptári évhez képest.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2005-ös naptári évben minden eddiginél nagyobb ütemben fejlődött, a vállalat minden termékcsoportot egybevetve tovább erősítette a hazai piacon elért második pozícióját. Eladásainak volumene 70 százalékkal nőtt a 2004-es naptári évhez képest.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. 2005-ben elért eladási eredményeinek köszönhetően -- valamennyi termékszegmenst figyelembe véve -- 8,8 százalékról, 12,1 százalékra növelte piaci részesedését. A hazai leányvállalat értékesítésének növekedési üteme 2005-ben több mint 50 százalékkal haladta meg a piac átlagos növekedésének mértékét.

A legdinamikusabban a noteszgépek és az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépek forgalma növekedett, a vállalat az előbbinél 96, utóbbinál pedig mintegy 93 százalékkal több eladást regisztrált, mint egy évvel korábban. A vállalat ezzel éves szinten az otthoni használatra szánt noteszgépek és asztali számítógépek értékesítését tekintve is első helyen végzett. A vállalat a szervereladások terén is igen eredményesnek bizonyult, mivel 2005-ben a Magyarországon értékesített nagyvállalati szervermegoldások darabszámát az előző évihez képest megduplázta.

Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat 2005-ben közel 30 százalékos árbevétel-növekedést realizált, így a cég március végén záruló pénzügyi évének eredményei ismét biztatóak lehetnek.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról