Szerző: Ady Krisztián

2006. február 28. 09:07

Merevlemezes videorögzítő az LG plazma- és LCD-televízióiban

Az LG Electronics Szöulban mutatta be legújabb televízióját, mely elsősorban a japán és amerikai televíziónézők számára tartogat kellemes meglepetést egy merevlemezes, nagyfelbontású anyagok tárolására is alkalmas videorögzítő képében. A második generációs készülék szép reményekkel indulhat útjára, hiszen az első DVR-rel egybeépített LG készülék is rendkívül sikeres volt, az LG tavalyi plazmatelevízió-forgalmának felét ilyen készülékek tették ki.

[HWSW] Az LG Electronics Szöulban mutatta be legújabb televízióját, mely elsősorban a japán és amerikai televíziónézők számára tartogat kellemes meglepetést egy merevlemezes, nagyfelbontású anyagok tárolására is alkalmas videorögzítő képében. A második generációs készülék szép reményekkel indulhat útjára, hiszen az első DVR-rel egybeépített LG készülék is rendkívül sikeres volt, az LG tavalyi plazmatelevízió-forgalmának felét ilyen készülékek tették ki.

A továbbfejlesztett készülékkel az LG tovább szeretné erősíteni pozícióját a laposkijelzős televíziók piacán, a vállalat 2010-re 10 milliárd amerikai dolláros forgalmat szeretne elérni. Az új digitális televízió többféle méretben és megjelenítési technológiával lesz elérhető, a plazma mellett LCD-paneles kivitelben is megvásárolható lesz. A beépített, 250 gigabájtos merevlemezt tartalmazó HD-DVR akár 21 órányi digitális nagyfelbontású műsort is képes rögzíteni, de normál felbontású anyagokból akár 92 órányit is eltárolhat. A tömörítés növelésével a felvételi idő tovább nőhet.

A korábbi, 160 gigabájtos változat mindössze 13 órányi digitális nagyfelbontású műsort volt képes tárolni, melyeket 1 órás ciklusokban rögzített a videoállomány hatalmas méretéből adódóan. A második generációs készülék már 2 órás ciklusokban rögzít. A televíziókészülékekben 9 memóriakártya fogadására alkalmas olvasómodult is elhelyeztek, így képeket nézegethetünk, vagy MP3-dalokat is meghallgathatunk közvetlenül a televízió segítségével.

Ahhoz, hogy 2010-re a kijelző piac első számú szereplőjévé váljon, az LG tovább kívánja erősíteni gyártóüzemeit Mexikóban, Lengyelországban, Kínában és Koreában, ezekben az üzemekben 55 ezer plazmapanel gyártását tervezi havonta a koreai óriás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról