:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 21. 12:28

Gyors helyi hálózatot fejlesztene az elektromos kábelekből a DS2 és a Netgear

Továbbra sem adja fel a Netgear: a vállalat újabb Powerline termékcsaládba tartozó, azaz elektromos hálózatból számítógépes hálózatot készítő termékeken dolgozik. A következő generációs hálózati termékek kifejlesztésénél a Desing of Systems on Silicon (DS2) legújabb technológiáját kívánják felhasználni, mely az eddigi 85 megabit/s-os elméleti adatátviteli sebességet 200 megabit/s-ra növeli.

[HWSW] Továbbra sem adja fel a Netgear: a vállalat újabb Powerline termékcsaládba tartozó, azaz elektromos hálózatból számítógépes hálózatot készítő termékeken dolgozik. A következő generációs hálózati termékek kifejlesztésénél a Desing of Systems on Silicon (DS2) legújabb technológiáját kívánják felhasználni, mely az eddigi 85 megabit/s-os elméleti adatátviteli sebességet 200 megabit/s-ra növeli.

A két vállalat együttműködésének eredményeként születhet meg a Powerline HD technológiára épülő új termékcsalád, mely a cégek ígérete szerint már valóban nagy sávszélességű, jó minőségű internet- és hálózati kapcsolatot biztosíthat az otthonunk, vagy irodánk bármely részén. Az új termékek bármely elektromos konnektort nagy sebességű szélessávú kapcsolódási ponttá alakíthatnak át.

Az elméletileg óriási sávszélességet biztosító technológia -- a valós sebességet majd az első tesztek kiderítik -- akár nagy felbontású videoanyagok hálózati továbbítását is lehetővé teszi. Az első DS2 Powerline HD technológiára épülő NETGEAR termékek 2006 második negyedévében várhatóak és a NETGEAR viszonteladói hálózatán keresztül lesznek elérhetőek, de az első mintapédányokat a hannoveri CeBIT kiállításon is meg lehet majd tekinteni a 13-as pavilon C58-as, és a 14-es pavilon F34-es standján.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.