:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 13. 12:34

Várakozások felett a rEVOLUTION eredménye

A hazai ügyviteli szoftverpiac egyik jelentős szereplőjeként számon tartott rEVOLUTION Software 2005-ben a megelőző évhez képest 14 százalékkal növekedő bevételt ért el, a vállalat így 354 millió forintos forgalmat jelentett be. Az adózás előtti eredmény 25 százalékkal meghaladta a tervezett szintet és megközelítette a 15 millió forintot. A kisvállalkozásoknak szánt dobozos termékek (számlázó szoftverek, EVA- és útnyilvántartó programok) értékesítése 24 százalékkal, az Iroda++ integrált ügyviteli rendszer forgalma pedig 18 százalékkal nőtt. A legnagyobb mértékű, 49 százalékos növekedést a kis- és középvállalatok körében bevezetett ERP-rendszerek terén érte el a rEVOLUTION.

[HWSW] A hazai ügyviteli szoftverpiac egyik jelentős szereplőjeként számon tartott rEVOLUTION Software 2005-ben a megelőző évhez képest 14 százalékkal növekedő bevételt ért el, a vállalat így 354 millió forintos forgalmat jelentett be. Az adózás előtti eredmény 25 százalékkal meghaladta a tervezett szintet és megközelítette a 15 millió forintot. A kisvállalkozásoknak szánt dobozos termékek (számlázó szoftverek, EVA- és útnyilvántartó programok) értékesítése 24 százalékkal, az Iroda++ integrált ügyviteli rendszer forgalma pedig 18 százalékkal nőtt. A legnagyobb mértékű, 49 százalékos növekedést a kis- és középvállalatok körében bevezetett ERP-rendszerek terén érte el a rEVOLUTION.

Az elmúlt a Microsoft és SAP megjelenése a hazai KKV-szegmensben átrendezte az ügyviteli szoftverek piacát. A hazai ügyviteli cégek felismerték, hogy erőforrások tekintetében nem tudják felvenni a versenyt ezekkel a cégekkel, így sokan csatlakoztak valamelyik forgalmazóhoz és ügyfeleiket a Microsoft vagy az SAP valamely termékére próbálják meg átállítani. A rEVOLUTION ilyenformán a Microsoft Navision mellett döntött, de továbbra is fejleszti az Iroda++ integrált ügyviteli rendszert, azonban SQL-alapú, közép- és nagyvállalati rendszerének piaci terjesztését felfüggesztette.

A decemberi hónap a szoftverértékesítés terén a 2005-ös év egyik legsikeresebb időszaka volt. A vállalat a kisvállalkozói Iroda Sorozat EVA 1x1 szoftveréből származó egész éves bevételének közel 40%-át december hónapra könyvelhette el, ami az előző évhez képest ötszörös növekedést jelent. Szintén december hónap hozta a legnagyobb bevételt a számlázó szoftverek értékesítésében is, ami elsősorban az áfakulcs változásának volt köszönhető.

A rEVOLUTION jövő évi tervei között az üzleti tanácsadói szolgáltatások bővítése, az iparági szoftverspecializáció erősítése, valamint a tőzsdei felkészülés jegyében végrehajtott további szervezeti fejlesztések szerepelnek. 2006-ban a rEVOLUTION célja a 400 millió forintos árbevétel és 40 millió forintos adózás előtti eredmény elérése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.