Szerző: Ady Krisztián

2006. február 15. 11:22

Már játékkonzolon is futtatható az Opera webböngésző

Az Opera Software bejelentette, hogy egy újabb fontos platformot sikerült meghódítania azonos nevű böngészőszoftvere számára: a Nintendo DS játékkonzol japán tulajdonosai már internetet is böngészhetnek az alkalmazás segítségével. A Nintendo DS a Sony PlayStation Portable konzoljához hasonlóan Wi-Fi-vezérlővel is rendelkezik, melyet főként a többszereplős, vezeték nélküli játéklehetőség érdekében építettek a konzolokba.

[HWSW] Az Opera Software bejelentette, hogy egy újabb fontos platformot sikerült meghódítania azonos nevű böngészőszoftvere számára: a Nintendo DS játékkonzol japán tulajdonosai már internetet is böngészhetnek az alkalmazás segítségével. A Nintendo DS a Sony PlayStation Portable konzoljához hasonlóan Wi-Fi-vezérlővel is rendelkezik, melyet főként a többszereplős, vezeték nélküli játéklehetőség érdekében építettek a konzolokba.

Az Opera böngésző speciális verziója egy kártyán lesz kapható. A memóriakártyát csupán be kell helyezni a Nintendo DS konzolba, csatlakozni kell egy Wi-Fi hotspothoz vagy routerhez és máris meg lehet kezdeni a szörfözést, a DS kijelzőit felhasználva. A Nintendo DS két nagyméretű érintőképernyővel rendelkezik.


Nintendo DS Lite és a korábbi DS

A weboldalak címeit az alsó képernyőn megjelenő virtuális billentyűzettel lehet bevinni, mely tenyérgépszerű használatot tesz lehetővé. A Nintendo DS konzolon az Opera képességei hasonlóak az okostelefonokon futó változatokéhoz, hagyományosan megfelelő megjelenést biztosítva a weboldalak számára a hordozható platformokon. Az egyelőre nem ismert, hogy az Opera webböngészőt tartalmazó kártya mikor és milyen áron lesz elérhető a szigetországban.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról