Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 22. 10:50

Új pénzügyi vezetője van a Sunnak

Régi-új pénzügyi igazgatója lesz a Sun Microsystemsnek, Mike Lehman 1998 és 2002 között már betöltötte ezt a pozíciót, akkor azonban nyugdíjba vonult és az igazgatótanács tagjaként folytatta munkáját. A vállalat mai bejelentése szerint Lehman most visszatér a Sun pénzügyi részlegének élére. A cég jelenlegi pénzügyi vezetője, Steve McGowan korábban azt fontolgatta, hogy nyugdíjba vonul, most azonban úgy határozott, továbbra is a cégnél marad és a pénzügyekért felelős alelnökként folytatja munkáját.

[HWSW] Régi-új pénzügyi igazgatója lesz a Sun Microsystemsnek, Mike Lehman 1998 és 2002 között már betöltötte ezt a pozíciót, akkor azonban nyugdíjba vonult és az igazgatótanács tagjaként folytatta munkáját. A vállalat mai bejelentése szerint Lehman most visszatér a Sun pénzügyi részlegének élére. A cég jelenlegi pénzügyi vezetője, Steve McGowan korábban azt fontolgatta, hogy nyugdíjba vonul, most azonban úgy határozott, továbbra is a cégnél marad és a pénzügyekért felelős alelnökként folytatja munkáját.

Noha a Sun pénzügyei az utóbbi időben nem alakultak fényesen, de Lehman szerint az új termékek igen biztatóak és növekedési pályára állítják a céget. Ennek jelei már a legutóbbi negyedévben is látszottak, akkor a Sun bevétele 17 százalékkal 3,337 milliárd dollárra növekedett, bár ez elmaradt az elemzők 3,488 milliárdos várakozásától. A cég 223 millió dollár, részvényenként 7 cent veszteségről volt kénytelen beszámolni, míg egy évvel korábban 4 millió dollár nyereséget ért el.

Aggasztó azonban, hogy a szerver-eladásból származó bevétel a negyedév soirán 1,438 milliárd dollárt tett ki, ez 5 százalékos csökkenést jelent. A szerverek darabszám szerinti forgalma 6 százalékkal csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról