:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 20. 10:47

Harmadával növelte bevételét az F-Secure

Közzétette tavalyi eredményeit az F-Secure, a vállalat forgalma 31 százalékkal emelkedett, így 61,8 millió eurós rekordot ért el. Leggyorsabban a fogyasztói (135%) és a szolgáltatói (95%) üzletágak növekedtek, a vírus- és behatolás-védelmi szegmensben pedig 44 százalékos volt a fellendülés. Az F-Secure adózás előtti nyeresége 9,3 millió eurót tett ki, szemben a megelőző évben elért 7,7 millió euróval.

[HWSW] Közzétette tavalyi eredményeit az F-Secure, a vállalat forgalma 31 százalékkal emelkedett, így 61,8 millió eurós rekordot ért el. Leggyorsabban a fogyasztói (135%) és a szolgáltatói (95%) üzletágak növekedtek, a vírus- és behatolás-védelmi szegmensben pedig 44 százalékos volt a fellendülés. Az F-Secure adózás előtti nyeresége 9,3 millió eurót tett ki, szemben a megelőző évben elért 7,7 millió euróval.

Az F-Secure várakozásai szerint jövőbeli növekedésének legfontosabb tényezője a vállalat által szolgáltatásként kínált internetes biztonság. "Ügyfeleink vásárlási szokásai drámai módon megváltoztak: az egyéni felhasználók és a vállalatok az információbiztonsági termékkel szemben egyre gyakrabban választanak szolgáltatásokat" -- mondta Risto Siilasmaa, az F-Secure vezérigazgatója.

"Egyértelműen vezető helyet foglalunk el az európai IT-biztonsági szolgáltatások terén, amit az is bizonyít, hogy több mint 70 szolgáltató értékesít kizárólag az F-Secure megoldásain alapuló szolgáltatásokat. Eddig elért sikereink arra bátorítottak, hogy a szolgáltatásként kínált biztonsági (security as a service) koncepciónkat a kis- és középvállalati szegmens számára is elérhetővé tegyük" - tette hozzá Risto Siilasmaa.

A további növekedésben fontos szerep jut emellett a csatornák összehangolt fejlesztésének Európa legfontosabb piacain, valamint az egyre átfogóbb termékpalettának, a megbízható szolgáltatásoknak és a gondosan ellenőrzött területi terjeszkedésnek. Ezenkívül számos üzleti lehetőségeket tartogat az észak-amerikai és az ázsiai piac.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.