Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Várakozások felett teljesített tavaly a KFKI

Bodnár Ádám, 2006. február 07. 10:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Sikeres évet zárt a legnagyobb hazai tulajdonban lévő informatikai vállalat, a KFKI Csoport. A vállalat közel 17 milliárd forint forgalom mellett 1,3 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el.

hirdetés
[HWSW] Sikeres évet zárt a legnagyobb hazai tulajdonban lévő informatikai vállalat, a KFKI Csoport. A vállalat közel 17 milliárd forint forgalom mellett 1,3 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el.

Továbbra is a kommunikációs hálózatok építése és üzemeltetése a legnagyobb árbevételt jelentő tevékenységi kör a cégcsoportban, a KFKI-LNX mintegy 8,3 milliárd Ft forgalmat bonyolított ezen a területen, ami az előző évhez képest 25 százalékos növekedést jelent. Az üzleti intelligencia megoldásokkal és alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó IQSYS az előző évhez képest közel 15 százalékos növekedést elérve, 4 milliárd forintos bevételt realizált. A rendszermenedzsment eszközökre és informatikai biztonságra szokosodott ICON tavaly 4,6 milliárd forint bevételt ért el.

Verseghi Nagy Miklós, a KFKI Csoport kommunikációs vezetője elmondta, 2006-ban a KFKI Csoport céljai között szerepel a regionális szerepvállalás kiterjesztése, elsősorban az alkalmazásfejlesztés területén. A hazai központú multinacionális vállalatok már ma is igénybe veszik a cégcsoport szolgáltatásait a külföldi leányvállalataiknál folyó fejlesztésekhez, ez a tendencia a jövőben erősödik majd.

A hazai piacon a KFKI elsősorban a kis- és középvállalati szegmensben vár jelentős bővülést, ezek a szervezetek versenyképességük fokozása érdekében, EU-s források felhasználásával várhatóan egyre többet költenek informatikai fejlesztésekre. Ugyancsak dinamikus fejlődés látszik az elektronikus kormányzati program keretén belül az önkormányzatok informatikai beruházásainak területén. Az államigazgatás piacának másik meghatározó tényezője a parlamenti választás lesz, ami a tapasztalatok szerint a választás kimenetelétől függetlenül az állami beruházások késlekedését eredményezi.

A telekommunikációs szolgáltatói szektorban már 2005-ben megkezdődött az intenzív fejlesztés. Ezt elsősorban a 3G szolgáltatások beindítása, valamint a szolgáltatói hálózatok tisztán IP-alapúra válása vezérli. A bankok részéről megkezdődött a Basel II és IFRS követelményrendszerekre való felkészülés, amely még az idén jelentős IT-beruházásokat von majd maga után.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.