Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 23. 09:21

Kétszázezer DSL-előfizetővel büszkélkedhet a T-Online

A T-Online Magyarország 2004 végén érte el a százezres DSL-előfizetői számot, amelyet mostanra megduplázott. A szélessávú internet terjedésének gyors ütemét jelzi, hogy míg a százezres előfizetői létszámot több mint 3 év alatt érte el a cég, a második százezer DSL-megrendelésre mindössze 16 hónapot kellett várni.

[HWSW] A T-Online Magyarország 2004 végén érte el a százezres DSL-előfizetői számot, amelyet mostanra megduplázott. A szélessávú internet terjedésének gyors ütemét jelzi, hogy míg a százezres előfizetői létszámot több mint 3 év alatt érte el a cég, a második százezer DSL-megrendelésre mindössze 16 hónapot kellett várni.

A legnagyobb hazai internetszolgáltató új ügyfeleinek 99 százaléka már szélessávú előfizető. A cég közleményéből kiderül, hogy a növekedést a T-Online az árak csökkenésének, az új lakossági termékportfolió bevezetésének, valamint a mikro- és kisvállalkozások számára kialakított díjcsomagok sikerének tulajdonítja.

2005 mindenféleképp áttörést jelentett a szélessávú internetszolgáltatások hazai terjedésében, ami nagymértékben annak is volt köszönhető, hogy a DSL-díjcsomagok ára megközelítette majd átlépte az 5 ezer forintos lélektani határt. A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint tavaly januárban Magyarországon még csak 250 ezer DSL-hozzáférés volt telepítve, decemberre ez az érték azonban 412 ezer fölé nőtt. A szolgáltatók karácsonyi akcióinak köszönetően csak decemberben több mint 45 ezerrel nőtt az ADSL-kapcsolatok száma.

A T-Online anyavállalata, a Magyar Telekom célja, hogy ez év végéig nem kevesebb mint 600 ezerre bővítse a szélessávú hozzáférések számát. A rendkívül ambiciózus tervekhez a European Investment Bank nyújt 47,4 milliárd forintnyi kölcsönt, amelyet a vállalat teljes egészében infrastrukturális beruházásokra kíván fordítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról