Szerző: Ady Krisztián

2006. február 28. 12:02

Harmadik generációs mobilhálózatokon is kommunikál a Fujitsu Siemens limitált példányszámú noteszgépe

A telefonálásra alkalmas tenyérgép után itt a harmadik generációs mobilhálózatokkal már önállóan is kompatibilis noteszgép: a Fujitsu Siemens Computers a Genfi Autókiállításon mutatja be legújabb LIFEBOOK modelljét. A Q2010 a vállalat kínálatának nonplusultrája, a prémium kategóriás, kisméretű, vékony subnotesz limitált példányszámban készül el.

[HWSW] A telefonálásra alkalmas tenyérgép után itt a harmadik generációs mobilhálózatokkal már önállóan is kompatibilis noteszgép: a Fujitsu Siemens Computers a Genfi Autókiállításon mutatja be legújabb LIFEBOOK modelljét. A Q2010 a vállalat kínálatának nonplusultrája, a prémium kategóriás, kisméretű, vékony subnotesz limitált példányszámban készül el.

A mindössze 1 kg súlyú, kompakt LIFEBOOK Q2010 alig 20 mm vékony, kiterjedése nem nagyobb egy A4-es papírlapénál. A magnéziumötvözet ház csuklópántjai titánötvözetből készültek, a felületet pedig fekete zongoralakk-bevonat fedi. A kis méret a szélesvásznú, 12,1 hüvelykes kijelző használatának köszönhető.

A beépített UMTS-modul nem csak adatok letöltését, hanem komplett kommunikációt is biztosít, a mobilhívások során az irányított mikrofonok segítenek kiszűrni a környezeti zajokat. A mobilhálózatok mellett WLAN és Bluetooth vezeték nélküli csatlakozást is használhatunk. Az Intel 945GMS lapkakészletet használó noteszgépben egyelőre ismeretlen típusú és sebességű, de ultraalacsony feszültségű Core processzor lesz megtalálható, melyet a vállalat közleménye szerint három- vagy hatcellás akkumulátor egészít majd ki, akár 8 órás készenléti időt biztosítva. Az adatainkat, jelszavainkat integrált ujjlenyomat-érzékelő, SmartCase Logon+ alkalmazás és TPM 1.2 modul védi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról