:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 1. 15:24

Megújult a CA otthoni felhasználóknak szánt biztonsági programcsomagja

Mától kapható a CA eTrust Internet Security Suite otthoni felhasználóknak szánt átfogó biztonsági megoldás legújabb változata. A CA eTrust Internet Security Suite r2 védelmet nyújt a hackertámadások, vírusok, személyazonosság-lopások, kémszoftverek és a spamek ellen. A CA emellett a személyes adatok internetes gyűjtése és az e-mail-es csalások ellen fokozott védelmet nyújtó eTrust Anti-Spam r4 megoldás frissített verziójának bevezetését is bejelentette.

[HWSW] Mától kapható a CA eTrust Internet Security Suite otthoni felhasználóknak szánt átfogó biztonsági megoldás legújabb változata. A CA eTrust Internet Security Suite r2 védelmet nyújt a hackertámadások, vírusok, személyazonosság-lopások, kémszoftverek és a spamek ellen. A CA emellett a személyes adatok internetes gyűjtése és az e-mail-es csalások ellen fokozott védelmet nyújtó eTrust Anti-Spam r4 megoldás frissített verziójának bevezetését is bejelentette.

Az új, egységes felhasználói felület mellett a CA eTrust Internet Security Suite újdonságai közé tartozik a spamek elleni védelem. A szoftver szabványos hitelesítési módszerekkel ellenőrzi, hogy az e-mail tényleg a feltüntetett feladótól származik-e és felhívja a figyelmet a gyanús levelekre, emellett "pontozza" a karanténba helyezett levélszemetet, így a felhasználó attól függően szortírozhatja a karanténmappa tartalmát, hogy milyen valószínűséggel minősülnek spamnek az egyes üzenetek.

A Pest Patrol modul a PC-n különféle kártékony programok után kutat és az ellenőrzés eredményei mellett egy internetes adatbázis segítségével részletes tájákoztatást is nyújt a talált ártó szoftverekről. A felhasználó szükségleteihez igazodva akár rendszeres ellenőrzéseket is beütemezhet. Az Active Protection észleli és eltávolítja a memóriából az aktív kártevő programokat.

Az eTrust EZ víruskereső megnyitáskor, bezáráskor és mentéskor ellenőrzi a fájlokat, illetve valamennyi POP3 e-mail kliensen a beérkező e-maileket és mellékleteket. Heurusztikus módszer segítségével a víruskereső még azelőtt képes megállítani a vírusokat, hogy a biztonsági cégek azonosítanák őket és kiadnák a vírusdefiníciós adatbázisok frissítéseit.

Az eTrust személyi tűzfal "láthatatlanná" teszi a PC-t a hackerek számára és lezárja a portokat a támadások elől, a gépet interneten vagy e-mailen elhagyó személyes információkról riasztást küldve védi a személyes adatokat, és lehetővé teszi az átvitel blokkolását, emellett eltávolítja a bosszantó *pop-up" és *pop-under" reklámokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.