Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 27. 11:56

Origami kódnéven érkezik a Microsoft új kütyüje?

Egy titokzatos weboldalon jelentek meg az első utalások a Microsoft egyik újdonságáról, az Origamiról, amelyről a cég ígérete szerint csütörtökön lebbenti fel a fátylat.

[HWSW] Egy titokzatos weboldalon jelentek meg az első utalások a Microsoft egyik újdonságáról, az Origamiról, amelyről a cég ígérete szerint csütörtökön lebbenti fel a fátylat.

Egyelőre csak találgatások láttak napvilágot azzal kapcsolatban, pontosan mi is lehet az Origami, egyesek szerint egy iPodhoz hasonló hordozható médialejátszó, mások azonban úgy tudják, az Origami egy apró PC, amelyet zenelejátszásra is lehet ugyan használni, képességeit tekintve azonban ennél jóval többet nyújt. Belsős forrásokból származó információk szerint az Origami egy aprócska, mindössze 7 hüvelykes kijelzővel rendelkező Tablet PC, amelyet kifejezetten a fogyasztói piacra szánnak. A 20 gigabájtos merevlemezzel felszerelt PC-n Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer fut.

A kiszivárgott fotókon egy érintőképernyős készülék látszik, amelyet a tenyérgépekhez hasonlóan tollal lehet vezérelni, de az adatbevitel akár billentyűzeten keresztül is történhet. Persze könnyen megeshet, hogy az interneten terjedő fotók csak egy kreatív fantáziával megáldott, tréfás kedvű felhasználó által készített hamisítványok. Elemzők szerint azonban valószínűtlen, hogy a Microsoft csütörtökön már a kész terméket jelentené be, hiszen ha az Origami már sorozatgyártásban lenne, már korábban kikerültek volna róla információk.

Frank Shaw, a Microsoft szóvivője határozottan cáfolta, hogy cége csütörtökre termékbejelentést tervezne, elmondása szerint azonban egy jövő hónapban megrendezésre kerülő iparági rendezvényen "lesz miről beszélni". A márciusban megrendezésre kerülő nagyobb iparági rendezvények között van az Intel Developer Forum, valamint a hannoveri CeBIT, mindkét eseményre a hónap első felében kerül sor.

Egy Microsoft hordozható médialejátszó megjelenésének lehetőségét erősíti, hogy a vállalat már tavaly ősszel jelezte, hogy az év végére potens versenytársat kíván harcba vetni az Apple iPod piaci hegemóniája ellen. Az Apple holnap tervez új termékekkel piacra lépni, a pletykák szerint a vállalat fellebbenti a fátylat a legújabb, szélesvásznú, érintőképernyős iPodról is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról