vállalati it archívum - 2003 január

2003
január

0

A HP továbbfejlesztett távoli proof-megoldással segíti a grafikus felhasználók munkáját

2003. január 31. 11:26

[Noguchi&Peters] A HP a mai napon több jelentős fejlesztésről is beszámolt a grafikus és Macintosh-felhasználóknak szánt HP Designjet 10ps, HP Designjet 20ps és HP Designjet 50ps nyomtatókkal kapcsolatban. A vállalat mától kínálja első, Apple Mac OS X.1 és X.2 operációs rendszerekhez kidolgozott Mac rasztermeghajtóját. A HP nyomatról nyomatra és nyomtatóról nyomtatóra maximális színpontosságot és egyenletes színhatást garantáló, Mac OS X-alapú, frissített raszterképfeldolgozó (RIP) szoftvere szintén mától elérhető. A jövőben mindegyik nyomtató csomagja tartalmaz majd távoli proof-szoftvert, a jobb minőségről és a rövidebb száradási időről pedig két új papírtípus gondoskodik.

0

Az IBM egyik vezetője szerint a Linux lehet az AIX örököse

2003. január 31. 11:01

A CNET-nek nyilatkozva Steve Mills, az IBM Software Group vezetője elmondta, hogy a Linux lehet az AIX örököse. Bár a cég még nem tervezi a saját UNIX-változatának lecserélését a közeljövőben, a Linuxot támogató lépéseivel ebbe az irányba mozdult el. A nemzedékváltás Mills szerint nem máról holnapra fog megtörténni, és az IBM nem hagyja támogatás nélkül az AIX-felhasználókat, a nyilatkozat mégis sokakat megdöbbentett. Steve valójában egy több évtizedes időszakban gondolkodik -- mondta kollégája nyilatkozatára reagálva Nick Bowen, az IBM Unix és Intel szerverszoftver-fejlesztő részlegének alelnöke.

0

Kép a 3DMark03 tesztprogramból

2003. január 30. 19:54

Ma a szoftvert fejlesztő Futuremark -- a felhasználók érdeklődésének ébren tartása végett -- a honlapján közzétett egy, azaz egy képet a régóta várt 3DMark03 tesztprogramból. Az igen látványos, de némileg sötét screenshot a program egyik tesztjének futtatása során készült.

0

Aranylemezre került a Splinter Cell akciójáték PC-s verziója

2003. január 30. 19:24

Az Ubi Soft csütörtökön bejelentette, hogy a Tom Clancys Splinter Cell című akciójátékuk PC-s verziója aranylemezre került. A sorozatgyártás után, várhatóan február harmadik hetében kerül a program az üzletek polcaira. A december közepén kiadott kipróbálható demó változatot a megjelenés óta több mint 700 ezren töltötték le az internetről.

0

Zajtalanul működik a Gainward GeForce FX chipes videokártyája

2003. január 30. 17:52

A tajvani Gainward, mely legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy piacra dobta a világ leghosszabb névvel rendelkező videokártyáját, ma bejelentette NVIDIA GeForce FX grafikus processzorra épülő termékeit. Az új modellek különlegessége -- egyebek mellett --, hogy a gyártó közleménye szerint rendkívül halk hűtővel kerülnek forgalomba.

0

John Carmack szerint a Doom III jelenleg GeForce FX-en fut a leggyorsabban

2003. január 30. 11:28

Az id Software vezető programozója, John Carmack .plan frissítésében leírta, hogy a nyáron várható Doom III jelenleg az NVIDIA GeForce FX chipes kártyákon fut a leggyorsabban, bár elismerte, hogy az ATI Radeon 9700 Próhoz viszonyítva a különbség csak árnyalatnyi. Carmack rámutatott azonban, hogy bizonyos esetekben a Radeon 9700 Pro a gyorsabb.

0

Négycsatornás RDRAM-vezérlőt kap a SiS R659

2003. január 29. 17:55

A ma véget érő Platform Conference rendezvényen a SiS képviselői elmondták, hogy a vállalat dolgozik egy négycsatornás Rambus DRAM-vezérlővel rendelkező lapkakészlet fejlesztésén, adta hírül az ExtremeTech . A Pentium 4 processzorokhoz szánt chip minden korábbi megoldásnál nagyobb memória-sávszélességet biztosít majd.

0

Néhány héten belül megérkezik az ATI R350

2003. január 29. 16:25

A tajvani DigiTimes értesülései szerint az ATI néhány héten belül piacra dobja következő generációs, jelenleg R350 kódnéven ismert grafikus processzorát. Az új chipet a hamarosan megjelenő NVIDIA GeForce FX ellenfelének szánja a kanadai vállalat.

0

Rackszerverekben használható UPS az APC-től

2003. január 29. 14:59

[ComMedia] Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy a díjnyertes Smart-UPS szünetmentes tápegységein végzett fejlesztéseknek köszönhetően piacra dobja új, 1U magasságú (4,37 cm) rackbe szerelhető modelljét. A Smart-UPS 1U 750 VA-es és 1000 VA-es változatban kapható és kiváló tápellátás-védelmet biztosít az üzletmenet szempontjából kritikus, rackszerverek számára, beleértve a blade szervereket és alkalmazásszervereket.

0

Az SAP-nál véget ért a .com korszak

2003. január 29. 14:19

Európa legnagyobb szoftvergyártója, a német SAP AG bejelentette, hogy elhagyja termékei nevéből, illetve szlogenjéből a .com és az e-business szavakat. A MySAP.com elektronikus üzletviteli alkalmazáscsomag neve ezentúl MySAP Business Suite, a cég szlogenje pedig ezentúl így hangzik: The best-run businesses run SAP.

0

A Xandros kiadta Desktop Standard 1.0 nevű Linux rendszerét

2003. január 29. 12:48

[Xandros, HWSW] A kanadai székhelyű Xandros Corp. tegnap bejelentette Xandros Desktop Standard 1.0 nevű operációs rendszerét. A cég még tavalyelőtt vásárolta meg a Coreltől a Corel Linux OS-t, hogy azt továbbfejlesztve saját asztali operációs rendszerrel törhessen be a linuxos piacra. A tavaly októberben megjelent Xandros Desktop 1.0 (amelyet a Xandros Desktop Standard 1.0 mostani megjelenése után átkereszteltek Xandros Desktop Deluxe-ra) különlegessége a CodeWeavers Inc. WINE-ra építő CrossOver technológiájának használata, ez az alapértelmezett telepítéssel felkerül a rendszerre, így a Xandros Desktop Deluxe-ra akár olyan windowsos programok is telepíthetőek, mint az Internet Explorer 5.5 vagy a Microsoft Office 2000.

0

A MandrakeSoftnak néhány hónapon belül bizonyítania kell

2003. január 29. 12:17

[LinuxToday, HWSW] Nem hivatalos csatornán, a Mandrake felhasználói klub (MandrakeClub) weboldalán keresztül a francia disztribútor tegnap közölte, hogy a bíróság hozzájárulásával a vállalat folytathatja tovább a munkáját. Amint az ismert, a népszerű desktop disztribúciót fejlesztő vállalat január 15-én kezdeményezett csődvédelmi eljárást hitelezőivel szemben. Akkor azonban csak annyit lehetett tudni, hogy egy ideig bírósági felügyelet mellett folytathatják működést, és újratárgyalhatják hitelezőikkel a törlesztés feltételeit.

0

GeForce FX chipes videokártya a TerraTectől

2003. január 29. 11:54

Korábban elsősorban kitűnő minőségű hangkártyáiról ismerhettük a német TerraTec nevét, azonban a vállalat nemrégiben belépett a videokártyák piacára is, a mai napon pedig bejelentette NVIDIA GeForce FX chipes termékét, a Mystify 5800-at.

0

12 új megoldást jelentett be a Computer Associates a nagyvállalati linuxos programok piacán

2003. január 29. 10:58

[Herald Communications] A Computer Associates International (CA) 12 új megoldást jelentett be a nyílt forráskódú technológia menedzseléséhez, biztosításához, integrációjához és kihasználásához a nagyvállalati linuxos programok piacán. A CA jelenleg több mint 60 megoldást kínálva támogatja heterogén nagyvállalati környezetben a Linuxot.

0

Vegyesek a szoftver- és a játékipar tavalyi kiskereskedelmi eredményei

2003. január 29. 09:55

[CNET] A The NPD Group piackutató cég legújabb tanulmánya szerint a tavalyi kiskereskedelmi szoftvereladások vegyes eredményeket mutatnak, a forgalom értéke némileg nőtt, volumene pedig csökkent az Egyesült Államokban. A videojáték-ipar eredményei azonban egyértelműen jól alakultak.

0

Két memóriamodul egy csomagban

2003. január 28. 21:25

Az elsősorban kiemelkedő teljesítményű memóriamoduljairól ismert amerikai Corsair nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte TWINX memóriamodul-csomagjainak forgalmazását. E termékeket a gyártó a kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező (NVIDIA nForce2, SiS655 és Intel Granite Bay) lapkakészletekre épülő alaplapok tulajdonosainak szánja, így a pakkban két darab minőségi modul lapul.

0

A Gainward bejelentette a világ leghosszabb nevű videokártyáját

2003. január 28. 20:14

A kevés esztétikai érzékkel, ámde annál több válogatott NVIDIA-chippel megáldott tajvani Gainward ma jelentette be, hogy teljessé vált a cég GeForce4 Ti4800SE grafikus processzorra épülő termékkínálata. Az i-re a pontot a FireWire-vezérlővel felszerelt, a The Inquirer szellemes újságírója által a világ leghosszabb márkanévvel rendelkező videokártyájának aposztrofált Gainward GeForce4 Power Pack Ultra/750-8X XP 128MB Golden Sample FireWire tette fel.

0

Új MicroATX alaplapot mutatott be az MSI

2003. január 28. 17:49

Új MicroATX alaplapot mutatott be az MSI, mely az AMD Duron, Athlon, Athlon XP processzorait támogatja. A VIA KM266 chipkészletre épülő KM2M Combo-L (MS-6738) alaplap DDR és SDR DIMM memóriamodulokat is támogat, ezért a jelenleg jóval olcsóbb SDRAM modulok használatával vékonyabb pénztárcának megfelelő konfigurációt is összeállíthatunk a használatával.

0

Új Xeon processzorok várhatók az Inteltől

2003. január 28. 14:22

A The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap nem hivatalos forrásokból származó információkra hivatkozva arról számolt be, hogy az Intel még ebben a negyedévben piacra fogja dobni 3,06 GHz-es Xeon processzorát.

0

A Prolink bejelentette GeForce FX chipes videokártyáját

2003. január 28. 10:29

A tajvani Prolink Microsystems ma sajtóközleményben jelentette be PixelView GeForce FX márkanevű videokártyáját. Noha ezt neve nem mutatja, a termék a GeForce FX 5800 Ultra referenciának megfelelő specifikációkkal bír.

0

Jogi lépéseket fontolgat a Realtek az Asustek szerződésbontásával kapcsolatos pletykák miatt

2003. január 27. 19:46

[DigiTimes] A Realtek Semiconductor jogi lépéseket fontolgat és visszautasította az egyik befektetési bank pár napja megjelent jelentésében foglaltakat, derül ki a vállalat tőzsdei nyilatkozatából. Az ominózus riport szerint az alaplapgyártó Asustek Computer nem használja többé a cég LOM (alaplapra integrált hálózati vezérlő), valamint audiomegoldásait.

0

További ATI chipes videokártyákat jelentett be az FIC

2003. január 27. 19:38

Röviddel azután, hogy bejelentette Radeon 9700 és Radeon 9700 Pro chipes termékeit, a videokártyák piacán újoncnak számító tajvani First International Computer (FIC) hírt adott újabb két, ATI grafikus processzorra épülő termékének megjelenéséről. Az A95 és A95P típusjelű kártyák az ATI Radeon 9500 és Radeon 9500 Pro chipekre épülnek.

0

A leggyorsabb adatbázis-kezelő a legkisebb élettartamköltséggel

2003. január 27. 12:05

[NetAktív] Az INPUT amerikai piackutató cég nemrégiben közzétett tanulmánya szerint az Oracle9i adatbázis-kezelő 24 százalékkal gyorsabb, és élettartamköltsége (TCO) 43 százalékkal alacsonyabb a Microsoft SQL Servernél. Az adatbázis-kezelők felhasználói körében nemrégiben készített INPUT tanulmány eredményét az Oracle saját egygépes TPC-C sebességpróba tesztjei is megerősítik.

0

Az első GeForce FX-tesztek

2003. január 27. 09:55

A nyugati hardveroldalakon ma jelentek, jelennek meg az NVIDIA GeForce FX grafikus processzorra épülő videokártyák teljesítményét bemutató első tesztek. Az eddig publikált írások tanúsága szerint a GeForce FX teljesítménye az esetek többségében kimagasló, a benyomások mégis vegyesek.

0

LinuxWorld: a Dell is Linuxra váltott

2003. január 26. 00:14

[CNET] A Dell a LinuxWorld kiállításon jelentette be, hogy belső szerverei közül 14-et a korábbi Sun rendszerek helyett saját termékeire cserélt le, amelyeken Linux fut. Az új, fürtözött rendszerek a cég bejelentése szerint nemcsak gyorsabban végzik a feladatukat, de olcsóbbak is voltak a korábbi megoldásnál. A Dell az Oracle 9i RAC (Real Application Clusters) adatbázis-kezelő megoldását és a Red Hat Linuxot választotta, amelyekre olyan fontos feladatokat bíznak, mint például az értékesítési részleg adatbázisainak vezetése.

0

LinuxWorld: Ximian kliens a Sun ONE kommunikációs megoldásokhoz

2003. január 25. 23:57

[Ximian, Sun Microsystems] A tegnap véget ért New York-i LinuxWorld expón a Sun Microsystems és a UNIX desktop technológiával foglalkozó Ximian Inc. közösen jelentették be új vállalati kommunikációs megoldásukat. A Sun ONE Connector a Ximian Evolution nevű, GNOME munkakörnyezethez készült kommunikációs programját egészíti ki a Sun ONE szervertermékekhez való kapcsolódás képességével.

0

Microsoft: Palladium helyett valami más

2003. január 25. 11:34

[CNET] A Microsoft pénteken bejelentette, hogy megváltoztatja a már bevezetése előtt indulatos vitákat kiváltó, a jövőbeni Windows operációs rendszerek szerves részét képező biztonságtechnikai megoldás, a Palladium nevét. A szoftvercég -- elvetve a városvédő Pallas Athéné szobrára utaló elnevezést -- a mitológia források helyett a szellemtelenebb technológiai szakzsargont választotta. A Palladium új neve: a biztonságos számítástechnika következő generációs alapja.

0

A CDV elindította a Panzers hivatalos honlapját

2003. január 25. 08:55

A németországi CDV kiadó elindította a magyar fejlesztésű Panzers stratégiai játék hivatalos honlapját , melyen az eddig ismert információkon kívül néhány új kép is megtalálható.

0

PC1200 RDRAM-ot támogató alaplapot dob piacra az ABIT

2003. január 23. 19:01

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma sajtóközleményben jelentette be, hogy az ABIT készíti el az első, SiSR658 lapkakészletre épülő alaplapot. A hamarosan piacra kerülő, Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt ABIT SI7 fejlesztésében a Rambus és a Samsung is közreműködött.

0

LinuxWorld: linuxos kéziszámítógépekhez értékesít referenciaterveket az IBM

2003. január 23. 16:58

[News.com] Az IBM a héten megrendezett LinuxWorld kiállításon is bemutatja azokat a referenciaterveket és -kiteket, melyek alapján a gyártók gyorsan és költséghatékonyan dobhatnak piacra a MontaVista Linux operációs rendszerét futtató, és az IBM PowerPC 405LP processzorát alkalmazó kéziszámítógépeket.

0

A Microsoft megvenné a Vivendi játékkiadó részlegét

2003. január 23. 12:18

Már korábban is felmerült, hogy a Vivendi megválna játékkiadó részlegétől, és a legújabb hírek szerint a Microsoft komolyan érdeklődik az üzletág iránt. A témában hamarosan egy hivatalos bejelentés is várható -- állítják jólértesült források.

0

Február 10-én érkeznek a Barton magos AMD processzorok

2003. január 23. 11:09

Immáron hivatalos forrásból is megerősítést nyert, hogy az AMD február elején mutatja be Barton magra épülő Athlon XP processzorait. A vállalat február 10-ét jelölte ki a premier napjának.

0

LinuxWorld: az SCO Group kiadta új levelezőszerverét

2003. január 23. 10:23

[SCO Group] Az SCO Group a LinuxWorldön bejelentette levelezőszerverének új kiadását. A korábban Caldera Volution Messaging Server néven ismert termék most SCOoffice Mail Server néven lesz kapható. A szerver a bejelentés szerint egy könnyen telepíthető és karbantartható megoldás kis- és középvállalatok számára. A szoftver kompatibilis a Microsoft Outlook kliensekkel, és képes a Microsoft Exchange szerver funkcióit átvenni (megosztott címtár, és határidőnapló).

0

Opteron processzoros tesztrendszerek vásárolhatók az AMD-től

2003. január 22. 21:22

Az AMD ma a LinuxWorld Expo 2003 rendezvényen jelentette be, hogy a referenciarendszereket forgalmazó Newisysszel és az azokat gyártó Sanmina-SCI-vel együttműködve 500 darab AMD Opteron processzoros szervert bocsát az érdeklődő rendszerintegrátorok és végfelhasználók rendelkezésére a jövő hónaptól.

0

LinuxWorld: az SCO Group komplett backoffice megoldást jelentett be kis- és középvállalatok számára

2003. január 22. 21:09

[SCO Group] A New York-i LinuxWorld expón az SCO Group bejelentette, hogy az SCOoffice Server for Linux névre keresztelt backoffice csomagja várhatóan a második negyedévben fog megjelenni. A szoftverkészlet, amely teljeskörű megoldást jelenthet a kis- és középvállalatok számára, a UnitedLinuxra épülő SCO Linux 4.0 Base változatán kívül tartalmazni fogja az új, Microsoft Exchange-funkciókkal is felvértezett SCOoffice Mail Servert, és a szerveradminisztrációt jelentősen megkönnyítő SCOoffice Base Server csomagot is.

0

The Frozen Throne címmel Warcraft 3 kiegészítő lemezt készít a Blizzard

2003. január 22. 20:12

Néhány hete röppentek fel a pletykák, melyek szerint a Blizzard egy új kiegészítő lemezen dolgozik a Warcraft 3 című stratégiai játékához. Ez nem is tűnt képtelenségnek, tekintve, hogy az eredeti játékból több mint 2 millió példányt adtak el a világon a tavaly nyári megjelenés óta.

0

Aranylemezre került a C&C: Generals stratégiai játék

2003. január 22. 19:15

Az Electronic Arts megerősítette a GameSpot magazin értesülését, mely szerint aranylemezre került az EA Pacific studió által fejlesztett Command & Conquer: Generals stratégiai játék, így semmi akadálya a február 11-i megjelenésnek.

0

Tavaly az MSI volt a világ legnagyobb videokártya-gyártója

2003. január 22. 17:16

A tajvani Micro-Star International bejelentette, hogy 2002-ben 11,5 millió grafikus kártyát értékesített és így a világ legnagyobb videokártya-gyártója volt. A cég közleménye szerint az eladott kártyák száma nem kevesebb, mint 6 millió darabbal múlta felül az Asustek eladásait.

0

LinuxWorld: letölthetővé vált a nyílt forráskódú Helix platform harmadik komponense is

2003. január 22. 13:37

A New York-i LinuxWorld expón a RealNetworks bejelentette a Helix platform harmadik nyílt forráskódú komponensének, a Helix DMA Servernek a közzétételét. A digitális tartalmak továbbításához szükséges szerveralkalmazás forráskódja a több mint 10000 regisztrált fejlesztő számára a Helix Community weboldaláról érhető el. A forráskód megjelentetését követően teljes end-to-end megoldásokat építhetnek a szoftverfejlesztők a Helix platform segítségével.

0

Ősszel új játékkonzol jelenik meg a piacon

2003. január 22. 12:42

A floridai Infinium Labs Corporation tegnap bejelentette, hogy egy új játékkonzol fejlesztésébe kezdett. A vállalat közleménye szerint a Phantom kódnevű készülék nagyobb teljesítmény nyújt, mint a jelenleg piacon levő játékkonzolok.

0

A VIA bejelentette Nehemiah magos C3 processzorát

2003. január 22. 10:20

A VIA Technologies ma bejelentette új generációs C3 processzorát. A régóta várt, jelentősen áttervezett Nehemiah magra épülő 1 GHz-es modell hardveres biztonságtechnikai funkcióval rendelkezik és a vállalat közleménye szerint esetenként kimagaslóan jobb teljesítményt nyújt, mint a korábbi generáció.

0

3Dlabs P10 vizuális processzorra épülő videokártya a Creative-tól

2003. január 21. 21:13

A Creative Labs a közel két héttel ezelőtt megrendezett Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításon jelentette be, hogy piacra dobja a 3Dlabs P10 vizuális processzorára épülő, otthoni felhasználóknak szánt videokártyáját. A terméket azonban nem gamereknek, hanem a digitális fotózás szerelmeseinek kínálja a gyártó.

0

A VIA növelné processzorpiaci befolyását

2003. január 21. 20:04

[CNET, DigiTimes] A tajvani VIA Technologies az idén új mikroprocesszorokat dob piacra, amitől azt reméli, hogy jelentősen növelheti forgalmát és részesedését a kiélezett piacon. A vállalat egyben bízik abban is, hogy processzorgyártó üzletága rövid időn belül nyereségessé válhat.

0

Angol játékeladási statisztika -- a The Getaway a második helyen nyitott, a Vice City továbbra is vezet

2003. január 21. 18:55

Az ELSPA legfrissebb angol játékeladási statisztikája szerint a Grand Theft Auto: Vice City továbbra is a játékosok kedvence. Már hetek óta őrzi a vezető helyét. A játék története a 80-as években játszódik egy Vice City nevű tengerparti városban, ahol főhősünk éppen kiszabadul a börtönből. A célunk az lesz, hogy különböző -- csöppet sem legális alapú -- küldetések teljesítésével visszaszerezzük régi hírnevünket az alvilágban.

0

Az Albatron bejelentette GeForce4 Ti4800SE chipes videokártyáit

2003. január 21. 17:32

A tajvani Albatron Technology tegnap jelentette be, hogy megkezdte NVIDIA GeForce4 Ti4800SE grafikus processzorra épülő videokártyáinak forgalmazását. Az Albatron Ti4800SE és Ti4800SEV egyaránt 3,3 ns-os memóriachipekkel van felszerelve.

0

Negyed terabyte-os merevlemez a Western Digitaltól

2003. január 21. 17:08

A Western Digital ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte 80 Gbyte-os tányérokkal szerelt merevlemezeinek forgalmazását. A legnagyobb kapacitású új modell 250 Gbyte, azaz negyed terabyte adat tárolására alkalmas.

0

Az NVIDIA bejelentette Quadro FX professzionális grafikus gyorsítóit

2003. január 21. 15:42

Az NVIDIA a Solidworks World Conference rendezvényen jelentette be a GeForce FX-ből ismert CineFX architektúrára épülő Quadro FX chipjeit, amelyet professzionális grafikus munkaállomásokba ajánl. A Quadro FX család jelenleg két tagból áll, amelyek a Quadro FX 2000 és Quadro FX 1000 nevet kapták.

0

A HP szállítja EV7 processzorra épülő AlphaServer számítógépeit

2003. január 21. 10:48

A Hewlett-Packard tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy szállítja EV7 processzorra épülő, Marvel kódnevű AlphaServer rendszereit. A vállalat közleménye szerint a tegnap bemutatott számítógépek egyike, az AlphaServer GS1280 minden idők legnagyobb teljesítményű AlphaServer rendszere.

0

Hamarosan érkezik a 3DMark03

2003. január 21. 10:18

A Futuremark honlapjára a hétvégén felkerült egy előzetes videó, amely rövid ízelítőt ad a cég régóta várt 3DMark03 tesztprogramjából. A program megjelenése a hivatalos közlemények szerint ebben a negyedévben esedékes, egyes források azonban úgy tudják, már két héten belül letölthető lesz.

0

Megszűnt Magyarország legnagyobb múltú játékújságja, az 576 KByte

2003. január 20. 17:22

Nem jelenik meg több száma Magyarország legnagyobb múltú, 13 éve piacon lévő játékújságjának, az 576 KByte-nak. A lap előfizetői -- előfizetésük időtartamára -- a februártól a GameStar magazin CD-s, teljes játékokkal megjelenő számait kapják. Az áruspéldányok vásárlói 2003. február 14-től a standoknál, illetve az 576 Shopokban is hozzájuthatnak az 576 KByte logóval is felvértezett GameStarhoz.

0

Ázsiában többen használják az internetet játékra, mint vásárlásra

2003. január 20. 14:04

[CNET] Az IDC piackutató cég legújabb felmérése szerint az ázsiai/csendes-óceáni régióban 2002-ben többen használták az internetet játékokhoz, mint vásárláshoz. A tanulmányban hat ázsiai ország több mint 3600 internetfelhasználóját kérdezték meg internetezési szokásaikról.

0

Az IBM felújította eServer iSeries (AS/400) szervercsaládját

2003. január 20. 13:19

Az IBM a mai napon számos középkategóriás nagyvállalati szervert, valamint hozzájuk tartozó szolgáltatásokat, illetve integrált szoftvercsomagot jelentett be. A cég szerint az IBM eServer iSeries (AS/400) történetében ez az egyik legnagyobb mérföldkő.

0

United Linux kiegészítések a telekommunikációs berendezésekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó cégek számára

2003. január 19. 23:24

A United Linux csoport pénteken bejelentette, hogy az OSDL (Open Source Development Labs) Carrier Grade Linux (CGL) nevű eszközkészletét a United Linux 1.0-ba integrálja, ezáltal lehetőséget teremt carrier-grade alkalmazások fejlesztésére és használatára vállalati szabványoknak megfelelő Linux környezetben. Az OSDL Carrier Grade Linux specifikáció definiálja azt a szolgáltatáskészletet, amellyel együtt a Linux a telekommunikációs berendezésekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó cégek ideális választása lehet. A CGL eszközök Service Pack formájában lesznek elérhetőek 2003 első negyedévében.

0

Integrált grafikával rendelkező nForce2-es lap az MSI-től

2003. január 17. 16:51

Az MSI ma bejelentette, hogy megkezdte az integrált GeForce4 MX grafikus maggal rendelkező NVIDIA nForce2 IGP-re épülő alaplapjainak forgalmazását. Az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt, K7N2G néven forgalomba kerülő termék két változatban lesz hozzáférhető.

0

A BenQ a Symbian operációs rendszerét használja következő generációs mobilkészülékéhez

2003. január 17. 15:00

[DigiTimes] A tajvani BenQ egyik vezetőjének nyilatkozata szerint az ország legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a BenQ a Symbian operációs rendszerét használja a cég 2003 harmadik negyedévében vagy később megjelenő, következő generációs mobilkészülékéhez, okostelefonjához. Tajvan többi smartphone-gyártó cége a rivális Microsoft szoftvere mellett tette le voksát.

0

A GeForce FX igényei

2003. január 17. 12:42

Az NVIDIA régóta várt GeForce FX grafikus processzorára épülő videokártyák a hírek szerint nem érik majd be akármilyen számítógép-konfigurációval. A termék bevezetésében az NVIDIA partnereként közreműködő amerikai BFG Technologies honlapján néhány napja már előrendelhető a cég Asylum GeForce FX márkanevű terméke, és az oldalon megtalálhatóak az annak használatához szükséges minimális konfiguráció specifikációi is. Ezek közül említésre méltó, hogy kötelező a legalább 350 Wattos tápegység megléte, illetőleg a grafikus processzor hűtőjének kialakítása miatt az AGP foglalat mellett egy PCI slotot szabadon kell hagyni.

0

A Microsoft ismét kiállít a LinuxWorldön

2003. január 17. 11:15

[LinuxWorld.com, Microsoft Watch, HWSW] Tavaly nyáron nagy meglepetést okozott, hogy a szoftveripar óriáscége, a Microsoft is csatlakozott az augusztusi San Francisó-i LinuxWorld kiállítóihoz. Sokan attól tartottak, hogy a cég jelenléte botrányt okoz majd, a félelmek azonban nem igazolódtak be. Peter Houston, a Microsoft Windows szerver csoportjának igazgatója a kiállítás után elmondta, hogy minden olyan látogatóra, aki csak azért ment oda a standhoz, hogy elmondja a véleményét a Microsoftról, legalább húsz olyan jutott, aki valóban érdeklődött a kiállított termékek iránt.

0

Csütörtökön PlayStation 2 konzolra is megjelent a The Sims

2003. január 16. 19:43

Az Electronic Arts bejelentette, hogy ma megjelent a The Sims című játékuk PlayStation 2 platformra írt változata. A programot a PC-s változatot is jegyző Maxis studió fejlesztette, azonban a konzoltulajdonosok több újdonsággal találkozhatnak.

0

A Codemasters kiadta a Project IGI 2 akciójáték demóját

2003. január 16. 19:25

A Codemasters kiadta a Project IGI 2: Covert Strike című akciójátékának 144 MB-os kipróbálható verzióját . A minimális hardverigénynek egy 700 MHz-es processzorral, 128 MB RAM-mal és 32 MB-os videókártyával ellátott gépet jelöltek meg a fejlesztők. A demóban kipróbálható küldetés érdekessége, hogy Romániában kell egy speciálisan kifejlesztett nanotechnológia után kutatni.

0

Megjelent az első videó a Resident Evil Online című horror-akciójátékból

2003. január 16. 18:34

A Capcom kiadta az első videót a PlayStation 2 konzolra készülő Resident Evil Online című akciójátékából. A több mint három perces MPEG film két minőségben jelent meg -- a kisebb felbontású 14 MB, míg a nagyobb felbontású 25,5 MB. A videóban egyaránt láthatunk játékmenetet bemutató képsorokat és CGI jeleneteket is.

0

Február elején érkezik a Barton és az újabb Athlon MP

2003. január 16. 17:20

A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap értesülései szerint az AMD február elején jelenti be újabb Athlon MP modelljét, valamint a régóta várt, megnövelt másodszintű gyorsítótárral ellátott Barton magos Athlon XP processzorokat.

0

Az AMD márciusban kezdi meg a Hammer processzorok szállítását

2003. január 16. 15:09

A DigiTimes tajvani gyártóktól származó értesülései szerint az AMD még az első negyedév végén megkezdi nyolcadik generációs processzorainak korlátozott mennyiségben történő szállítását, míg a termékcsalád hivatalos bejelentése áprilisban, nagyjából az Intel Springdale lapkakészleteinek hivatalos bemutatója idején várható.

0

PlayStation 2: túl az ötvenmillión

2003. január 16. 11:04

A Sony bejelentette, hogy a rendkívül erős ünnepi szezonnak köszönhetően a PlayStation 2 konzol eladásai meghaladták az 50 millió darabot. Az eredeti PlayStationnek 14 hónappal tovább tartott az 50 millió darabos eladási volumen elérése.

0

A Sybase 375 milliós kormányzati keretszerződést kötött

2003. január 16. 09:38

A Sybase Magyarország Kft. újabb keretmegállapodást kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával (MKGI). Ez alapján a Sybase magyarországi képviseletének 375 millió forint értékben lehetősége nyílik adatbázis-kezelő eszközök és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások szállítására.

0

Leállították az xboxos Battlefield 1942 fejlesztését?

2003. január 15. 20:49

Az amerikai GameSpot online játékmagazin értesülései szerint az Electronic Arts leállította a Battlefield 1942 xboxos változatának fejlesztését. A cég állítólag azért döntött így, mert minden erejükkel a Road to Rome alcímmel készülő kiegészítő lemezre szeretnének koncentrálni.

0

Aranylemezre került az Unreal 2: The Awakening

2003. január 15. 19:53

Az Inforgrames, a Legend Entertainment és az Epic Games közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy aranylemezre került az Unreal 2: The Awakening című akciójátékuk. A program megjelenése -- az egész világon -- február legelső hetében várható.

0

Az Intel felgyorsítja a 90 nanométeres technológiára való áttérést

2003. január 15. 13:41

Az Intel tegnap, a negyedik negyedéves eredmények ismertetésekor egy jó és egy rossz hírt is közölt a gyártástechnológiai fejlesztéseivel kapcsolatban. A vállalat egyrészt bejelentette, hogy 2003-ban a tavalyinál 1 milliárd dollárral kevesebbet költ tőkeberuházásra, azonban azt is közölte a cég, hogy már az év közepén megkezdi a 90 nanométeres csíkszélességű félvezetőalaktrészek gyártását.

0

Hardveres adatvédelem a Transmeta processzoraiban

2003. január 14. 19:52

A Transmeta ma sajtóközleményben jelentette be, hogy hardveres biztonságtechnikai megoldást épít jelenlegi és jövőbeni Crusoe processzoraiba. A technológia lehetővé teszi a bizalmas információk, így jelszavak tárolását és a titkosítási algoritmusok hardveres gyorsítását, míg a Code Morphing szoftver rugalmasságának köszönhetően igény szerint további funkciókkal bővíthető. A technológia először a Crusoe TM5800 processzor új változatában debütál.

0

Chipekre várva

2003. január 14. 15:30

Az alaplapi lapkakészletek piaca az utóbbi időben még azok számára is nehezen áttekinthetővé vált, akik napi rendszerességgel követik az újabb és újabb termékbejelentéseket. Cikkünk az idei év első felében várható új lapkakészletek útvesztőjében próbál fogódzót nyújtani.

0

A UMC gyártja a SiS egyes alaplapi chipkészleteit

2003. január 14. 13:42

A hírek szerint a Silicon Integrated Systems (SiS) a United Microeletronics Corporationre (UMC) bízná alsó árkategóriás, integrált videovezérlővel rendelkező SiS650 és SiS651 alaplapi chipkészleteinek gyártását. A pletykák szerint azért van szükség erre a lépésre, mert a SiS kapacitáshiánnyal küzd.

0

Új kézírásfelismerési szoftvert vezet be a Palm

2003. január 14. 11:42

A Palm hamarosan felhagy a Graffiti kézírásfelismerő szoftver használatával és egy másikra tér át, amely nagyon hasonlít a Microsoft Pocket PC-ben használatos rendszerhez. A cég szerint a Graffiti 2 egyfelől könnyebben megtanulható a kezdő felhasználók számára, másrészt nincsenek vele jogi problémák.

0

Az év végéig egymillió példány kelt el a Mortal Kombat legújabb részéből

2003. január 13. 18:22

A Midway Games ma bejelentette, hogy a Deadly Alliance alcímet viselő legújabb Mortal Kombat -részből 2002 végéig egymillió példány kelt el. A játék november 22-én jelent meg az Egyesült Államokban, valamint Kanadában Xbox, PlayStation 2, GameCube és GameBoy Advance platformokra, azonban az európai premierre még egy hónapot várnunk kell.

0

A BMC befejezte új generációs rendszerfelügyeleti megoldásának fejlesztését

2003. január 13. 18:10

[ComMedia] A BMC Software bejelentette, hogy az alapinfrastruktúra fejlesztésének lezárásával teljessé vált PATROL 7 rendszerfelügyeleti megoldása. A most elkészült három modul közül a két felügyeleti konzol lehetőséget biztosít a felügyelt alkalmazások központi monitorozására, akár interneten keresztül is, az elosztószerver pedig egyszerűsíti a verzióváltást és a karbantartást.

0

Az IBM már tizedik éve a legtöbb szabadalmat bejegyző cég az Egyesült Államokban

2003. január 13. 11:43

[Mmd] Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala által ma közzétett adatok szerint 2002-ben az IBM jegyeztette be a legtöbb szabadalmat az Egyesült Államokban. A szabadalmi bejegyzések száma terén az IBM már tizedik éve az első helyen áll. Az IBM 3288 szabadalmat jegyeztette be; ez az érték csaknem kétszerese a második helyezett vállalat eredményének.

0

A grafikus piac érdekességei 2002-ben

2003. január 13. 11:19

Cikkünkben hosszú hónapok távlatából szeretnénk bemutatni, milyen események is történtek tavaly a grafikus chipek piacán és ezek milyen jelentőséggel bírtak. Mely termékek ütöttek igazán nagyot és melyek tűntek el szinte nyomtalanul? Visszatekintés 2002-re.

0

Az SDRAM-árak továbbra is emelkednek, míg a DDR SDRAM-árak csökkennek

2003. január 12. 21:31

[SBN] Az amerikai iSuppli piackutató cég szerint emelkedik a hagyományos Single Data Rate (SDR) SDRAM-ok iránti kereslet, mivel a kínai újév miatt várhatóan nőnek a fehér dobozos/noname PC-k eladásai Ázsiában. Ez ahhoz vezetett, hogy az amerikai azonnali piacon immár hatodik hete emelkednek az SDRAM-árak.

0

A Nintendo a vártnál alacsonyabb eladások miatt csökkentené a GameCube árát?

2003. január 10. 13:20

A Nintendo megfontolja a GameCube konzol árának csökkentését, mivel az eladások jelentősen elmaradtak a várakozásoktól -- jelentette be Satoru Iwata, a japán vállalat elnöke. A Yomiuri Shimbun című lapnak nyilatkozva a Nintendo elnöke elmondta, hogy a vállalat eredetileg arra számított, hogy a 2002-es évben 12 millió GameCube konzolt értékesít, azonban mindössze 10 millió ilyen konzol talált gazdára.

0

Az ünnepi szezonban jelentősen nőtt a Sony PlayStation 2 forgalma

2003. január 10. 07:59

A Sony csütörtökön bejelentette, hogy a kulcsfontosságú ünnepi bevásárlási szezonban, novemberben és decemberben 8,5 millió PlayStation 2 játékkonzolt értékesített, ami 24 százalékos emelkedés 2001 hasonló időszakához képest és továbbra is jelentősen jobb a riválisok eredményeinél.

0

Napelemes akkumulátor Game Boy Advance konzolokhoz

2003. január 9. 19:03

A Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen az amerikai Gemini Industries nem mindennapi termékeket mutatott be. Ezek közé tartozik többek között a Nintendo Game Boy Advance játékkonzolhoz tervezett napelemes akkumulátor, a Solar Pak, amely azon nyomban el is nyerte a CES innovációs díját.

0

A Reuters az Oracle oktatási keretrendszerét vezeti be nemzetközi szinten

2003. január 9. 11:13

[NetAktív] A Reuters nemzetközi információs, hírszolgáltató és technológiai csoport az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttes Oracle Training Administration (OTA) és Oracle iLearning moduljainak globális szintű bevezetése mellett döntött. A szoftverek a vállalat teljes nemzetközi hálózatát lefedve biztosítják az oktatási keretrendszert a cég 18 ezer alkalmazottja számára.

0

További információk a DeltaChrome-ról és termékterv az S3Graphicstól

2003. január 9. 00:14

[Clubic.com] Amint arról lapunk is beszámolt, az S3Graphics tegnap bejelentette DeltaChrome nevű, DirectX 9-et támogató grafikus gyorsítóját. A mai napon további információk, valamint egy roadmap is napvilágra került az S3Graphics új, 0,13 mikronos technológiával készített chipjéről.

0

Már lehet jelentkezni a Myst Online kalandjáték zártkörű bétatesztelésére

2003. január 8. 20:01

A világ egyik legnagyobb játékkiadójának számító Ubi Soft Entertainment és a legendás Myst című kalandjáték első és második részét fejlesztő Cyan Worlds szerdán San Franciscóban bejelentette, hogy már lehet jelentkezni a Myst világában játszódó online játék béta verziójának zártkörű tesztelésére. A programot eddig sok helyen csak egyszerűen Myst Online-ként emlegették, azonban a végleges címe Uru: Online Ages Beyond MYST lesz.

0

Új személyi lézernyomtatót mutatott be a HP

2003. január 8. 16:19

[Noguchi&Peters] A HP ma egy új személyi lézernyomtatót mutatott be, amely februártól már kapható lesz az üzletekben. A HP LaserJet 1005w kifejlesztésekor a különféle dokumentumok gyors, egyszerű és gazdaságos előállítására törekvő üzleti felhasználók, irodai dolgozók és távmunkások igényeit tartották szem előtt. A készülékkel a HP a -- továbbra is kapható, de jelentősen csökkentett árú -- HP LaserJet 1000w és a HP LaserJet 1200 közötti űrt kívánja betölteni, mind árban, mind tudásban.

0

DDR-II és QBM technológia a VIA Pentium 4-es chipkészleteiben

2003. január 8. 12:45

A lapunk birtokába jutott hivatalos VIA chipkészlet-útiterv szerint a tajvani gyártó jó néhány, Intel Pentium 4 processzorokat támogató újdonsággal jelentkezik a közeljövőben. Az új lapkák specifikációi közül kiemelendő az egyre gyorsabb memóriatechnológiák, így a 128 bites DDR, a DDR-II és a QBM (Quad Band Memory) támogatása.

0

KT400A és KM400: a K7 platformhoz szánt utolsó VIA-chipkészletek

2003. január 7. 20:06

A VIA legújabb hivatalos chipkészlet-útiterve szerint AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz jelentős újdonságot hozó újabb termék a jövőben nem jelenik meg. Az idén mindössze két újabb lapka, a KT400 javított változata, a KT400A és az integrált grafikus maggal ellátott KM400 kerül piacra.

0

Jövő hónapban jelenik meg az EverQuest Online Adventures

2003. január 7. 19:34

A Sony Online Entertainment közleménye szerint a jövő hónapban jelenik meg az EverQuest Online Adventures , azaz a népszerű EverQuest online szerepjáték PlayStation 2 konzolra írt változata. A PC-s verzióhoz hasonlóan a játékosoknak 10 dollárt kell fizetniük havonta.

0

Európában az Xboxnál kelendőbb a GameCube

2003. január 7. 19:23

[CNET] A Nintendo ma bejelentette, hogy Európában tavaly 1,5 millió GameCube játékkonzolt adott el, ami egyben azt jelenti, hogy a magasan vezető Sony PlayStation 2 után a GameCube a második legkelendőbb konzol kontinensünkön.

0

GeForce4 Ti4800SE chipes videokártyák a Prolinktől

2003. január 7. 18:43

A tajvani Prolink Microsystems ma jelentette be NVIDIA GeForce4 Ti4800SE grafikus processzorra épülő videokártyáit. A PixelView GeForce4 Ti4800SE normál és gyárilag túlhajtott, gyorsabb memóriával szerelt Ultra változatban lesz hozzáférhető.

0

Az Xbox Live szolgáltatás jóval népszerűbb a vártnál

2003. január 7. 18:08

A Microsoft bejelentette, hogy a tavalyi évben több mint 250 ezer Xbox Live indulócsomag talált gazdára, ezzel az eladások kétszeresen felülmúlták az előzetes várakozásokat. A november 15-én elindított Xbox Live szolgáltatás segítségével az Xbox játékkonzolok tulajdonosai az interneten keresztül játszhatnak egymással.

0

Adobe Photoshop Album a kisfelhasználók számára

2003. január 7. 16:19

[Herald] Az Adobe Systems Incorporated bejelentette windowsos számítógépekre szánt új programját, az Adobe Photoshop Albumot, aminek révén a bővíti a legendás Photoshop márkáját. A Photoshop Album a digitális fényképezés legnagyobb fejfájását oldja meg: hogyan lehet a számítógépeken összegyűlt több ezer fényképet megtalálni, kijavítani, megosztani és konzerválni?

0

A Nintendo bemutatta a Game Boy Advance új változatát

2003. január 7. 15:21

Amint arra számítani lehetett, a Nintendo bemutatta a Game Boy Advance új változatát, amely számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyet az előző verzió tulajdonosai régóta hiányoltak. Ezek között lehet említeni a háttérvilágításos kijelzőt, illetve a beépített, tölthető akkumulátort, valamint a kisebb méretet.

0

Itanium 2 processzorra épül és Linux operációs rendszert futtat az SGI új csúcskategóriás szervere

2003. január 7. 12:04

Az SGI várhatóan a mai napon fogja bejelenteni, hogy megkezdi 64 processzoros Itanium 2-alapú Altix 3000 szervereinek szállítását, amelyen Linux operációs rendszer fut. A korábban SN2 kódnéven ismert konfigurációt a cég elsősorban műszaki számítási feladatok -- például törésteszt- vagy aerodinamikai szimulációk -- elvégzésére ajánlja.

0

Rambus-technológia a PlayStation 3-ban

2003. január 7. 10:59

[CNET, HWSW] Tegnap a Rambus bejelentette, hogy a Sony Corporation, a Sony Computer Entertainment Inc. és a Toshiba licencelte a vállalat két nagysebességű interfésztechnológiáját. A Yellowstone memóriatechnológia és a Redwood interfész a várhatóan a Sony PlayStation játékkonzol következő generációjában debütáló Cell architektúrát szolgálja majd ki.

0

SiS746FX: megkésett válasz a VIA KT400-ra

2003. január 7. 09:27

A tajvani SiS ma bejelentette AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt legújabb lapkakészletét. A SiS746FX támogatja a 333 MHz-es rendszerbuszt igénylő Athlon XP processzorokat, a DDR400 tervezetnek megfelelő memóriamodulokat és a 8x AGP interfészt.

0

Elindult a Pro-Gaming online liga

2003. január 6. 20:31

Tegnap elindult a Pro-Gaming Online Liga , amely a szervezők elmondása szerint hazánk első pénz- és tárgynyereményeket biztosító internetes és LAN ligája. A liga új honlapján az alábbi népszerű kategóriában jelentkezhetnek az érdeklődők: Half-Life: Counter Strike 5vs5; Warcraft III 1vs1 és 2vs2; Unreal Tournament 1vs1 és CTF; Unreal Tournament 2003 1vs1, 2vs2 és CTF; Starcraft Brood War 1vs1; Quake 3 Arena 1vs1, 2vs2, 4vs4 (team); valamint Return to Castle Wolfenstein 6vs6 (team).

0

Az Asustek a SiS655 lapka újabb revíziójára vár

2003. január 6. 19:21

A tajvani DigiTimes értesülései szerint hamarosan feltűnnek a boltok polcain az első SiS655 lapkakészletre épülő, Intel Pentium 4 processzorokat támogató alaplapok. A Gigabyte és az AOpen mellett az MSI is megkezdte e termékek forgalmazását, az Asustek azonban egyelőre a chip újabb revíziójának megjelenésére vár.

0

Xbox és Playstation 2 konzolokhoz tervezett 5.1-es hangszórókészletet dobott piacra a Monster Game

2003. január 6. 15:03

[Digit-Life] A hazánkban is ismert Monster Cable házimozi- és egyéb kábeleket készítő cég Monster Game divíziója Xbox és PlayStation 2 játékkonzolokhoz fejlesztett hangszórókészleteket dobott piacra. Az XG SSGS-500 készletek hatcsatornás hangzást támogatnak, beépített Dolby Digital dekóderrel rendelkeznek, s nagyon tetszetős, a konzolokhoz passzoló külsőt kaptak.

0

Klasszikus Sega játékok PC-n

2003. január 6. 15:03

A konzolgyártóból játékfejlesztővé alakult Sega számos régi, nagy sikerű játékát tette elérhetővé az interneten.

0

MicroATX formátumú, Socket370 foglalattal rendelkező alaplapot mutatott be a VIA

2003. január 6. 11:55

A VIA alaplapokért felelős részlege a VIA Platform Solutions Division (VPSD) bejelentette C3M266 alaplapját, amelyet elsősorban olcsó, 400 dollár alatti árkategóriájú számítógépekbe ajánl. Az alaplapon ugyanaz a CLE266 chipkészlet teljesít szolgálatot, amelyet az EPIA-M integrált platformból már ismerhetünk.

0

Három új merevlemezt jelentett be a Hitachi

2003. január 6. 11:22

A Hitachi a mai napon számos új merevlemezzel jelentkezett a piacon. A cég kínálatában feltűnt egy 15 ezer ford/perc sebességű, nagyvállalati felhasználóknak szánt modell, egy 1,8 hüvelykes mobil merevlemez, valamint egy 4 GByte kapacitású MicroDrive.

0

ATI grafikus processzor kerül az Xbox 2-be?

2003. január 4. 12:07

Az ATI Technologies tegnapi körlevelében egyebek mellett megemlíti, hogy a vállalat elnökének és működésért felelős vezérigazgatójának egy még 2002-ben tető alá hozott teljesítménybérezési megállapodásnak megfelelően jelentős részvényopciót szavazott meg. A dokumentum szerint az opció akkor válik lehívhatóvá, ha az ATI-nak az augusztus 31-én véget érő pénzügyi évben sikerül egy nem megnevezett partnerrel szerződést kötnie. A kilátásba helyezett üzlettel kapcsolatban az elemzők merész spekulációkat fogalmaztak meg.

0

Hamarosan piacon a SiS655 chipkészletes alaplapok

2003. január 3. 14:39

A tajvani SiS tavaly novemberben jelentette be az Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt SiS655 lapkakészletet. Az innovatív technológiákkal felvértezett termék felkelthette az alaplapgyártók érdeklődését: az ECS és az Asustek után nemrégiben a Gigabyte és az AOpen jelentette be SiS655 chipkészletes lapjait.

0

Számos részlet került nyilvánosságra a még be sem jelentett Sun Fire V1280 szerverről

2003. január 3. 13:40

A Sun honlapjára valószínűleg tévedésből került fel az a dokumentáció, amely a még be sem jelentett Sun Fire V1280 UNIX-szerverről tartalmazott részletes információkat. Egyelőre azonban nem tudni, a vállalat mikor jelenti be a 12 processzoros kiszolgálót, ugyanis a cég szóvivője nem kívánta kommentálni az történteket és a Sun oldaláról azóta már el is távolították az árulkodó nyomokat.

0

Kaméleonszerűen változtatja külsejét az új Apple iMac?

2003. január 3. 12:20

Az Apple sajátos szabadalmi kérelmet nyújtott be az amerikai szabadalmi és védjegyhivatalhoz. Az aktív számítógépház névre keresztelt technológia segítségével a jövőben piacra kerülő Apple számítógépek folyamatosan változtathatják a külső megjelenésüket.

0

2003 az átalakított játékkonzolok éve?

2003. január 3. 09:29

A The Hollywood Reporter magazin január 2-án megjelent cikke egy igen érdekes jóslatot tesz közzé Richard Dohertytől, aki rendszeresen elemzi a játékipar eseményeit. Szerinte az idén májusban Los Angelesben megrendezendő E3 szakmai kiállítás hatalmas meglepetéseket fog hozni a játékkonzolok háza tájáról.

0

Xabre 600 chipes videokártya a Soltektől

2003. január 2. 16:26

A tajvani Soltek ma jelentette be új, belépő szintű videokártyáját. Az SL-X600-D6DT a Radeon 9000 és a GeForce4 MX ellenfeléül szánt, 0,13 mikronos gyártástechnológiával gyártott SiS Xabre 600 grafikus processzorra épül.

0

Mini barebone rendszerek a Soltek és a Creative kínálatában

2003. január 2. 13:37

Látva a Shuttle sikereit a kis méretű (SFF -- Small Form Factor) számítógépek piacán, az utóbbi időben több alaplapgyártó cég is bejelentette saját mini barebone rendszereit. Az ECS után nemrégiben a Soltek és némi meglepetést okozva a Creative is megkezdte hasonló termékeinek értékesítését. E barebone rendszerek közös jellemzője, hogy csupán a legalapvetőbb alkatrészeket (így a házat, a tápegységet és az alaplapot) tartalmazzák, míg a további összetevők kiválasztása a vásárló dolga.

0

Júniusban leáll a lapos kijelzős Apple iMac gyártása

2003. január 2. 13:26

Tajvani források arról számolnak be, hogy az Apple júniusban leállítja a 17 hüvelykes lapos kijelzővel szerelt iMac számítógép gyártását. A döntés oka vélhetően a konfiguráció viszonylagos sikertelensége.

0

ATI termékterv: középpontban a PCI-Express

2003. január 1. 06:39

Az AnandTech nyilvánosságra hozta az ATI asztali grafikus chipjeire vonatkozó termékterveit. A vállalat a közeljövőben nem kevesebb, mint öt új termékkel jelentkezik, a csúcskategóriában két, a középkategóriában két, a belépő kategóriában pedig egy új grafikus chippel jelentkezik. A vállalat a már sokat emlegetett R420 kivételével összes új termékét PCI-Express felületű kivitelben készíti el.