Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Bemutatta a SiS 746FX chipkészletére épülő 746F Ultra alaplapját az MSI

Ady Krisztián, 2003. január 30. 17:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Digit-Life] Közzétette a SiS 746FX chipkészletére épülő 746F Ultra alaplapjának alapvető specifikációit az MSI. A teljes ATX méretű alaplap az AMD Duron és Athlon XP processzorait támogatja.

hirdetés
[Digit-Life] Közzétette a SiS 746FX chipkészletére épülő 746F Ultra alaplapjának alapvető specifikációit az MSI. A teljes ATX méretű alaplap az AMD Duron és Athlon XP processzorait támogatja.

Az alaplapon 8x-os AGP foglalat található, a 3 darab DIMM memóriafoglalatba pedig összesen 3 GB-nyi DDR400/DDR333/DDR266 SDRAM helyezhető. Emellett 5 PCI bővítőhely áll a további bővítőkártyák rendelkezésére. Az alaplapon integrált 10/100 Mbit/s-os Ethernet port és opcionálisan hatcsatornás audiokodek is található.

Sajnos az eredetileg tavaly novemberre ígért SiS746FX késve jelent meg a piacon, hiszen a SiS riválisai által néhány hónapja piacra dobott lapkakészletek (VIA KT400 és NVIDIA nForce2) is hasonló specifikációkkal rendelkeznek, így a 333 MHz-es rendszerbusz mellett elboldogulnak a DDR400 memóriamodulokkal és a 8x AGP-vel is. Ráadásul a SiS746FX a vállalat saját mérései szerint is csupán néhány százalékkal nyújt jobb teljesítményt a VIA KT400 megoldásánál, ezért feltehető, hogy a SiS új lapkája nem lesz igazán népszerű az alaplapgyártók és a felhasználók körében.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.