Szerző: roberto

2003. január 16. 09:40

Az utolsókat rúgja a Mandrakesoft?

[Mandrakesoft, HWSW] Csődvédelmi eljárást

[Mandrakesoft, HWSW] Csődvédelmi eljárást kért hitelezőivel szemben a francia bíróságtól a Mandrake Linuxot fejlesztő Mandrakesoft. Az esetről a cég tegnap adott ki egy rövid tájékoztatót, amely szerint bírósági felügyelet mellett egyelőre folytathatják működést, és újratárgyalhatják hitelezőikkel a törlesztés feltételeit. Bár a Mandrakesoft bevételei növekednek, miközben sikerült a költségeket is az eddigieknél alacsonyabb szinten tartani, a cégnek még nem volt nyereséges negyedéve.

A párizsi székhelyű Mandrakesoft elsősorban az asztali felhasználókat megcélzó általános disztribúcióval szerzett nevet magának az utóbbi években a Linux-piacon. Az első Mandrake disztribúciók a Red Hat Linux Pentiumra optimalizált, KDE-vel ellátott változatai voltak, azonban néhány év alatt sikerült a fejlesztőknek önálló arculatot, és rengeteg Mandrake-specifikus konfigurációs eszközt készíteniük.

A cég papírjai tavalyelőtt nyáron kerültek tőzsdére, azonban a Mandrake mögött sosem volt annyi tőke, mint a piacot csaknem teljesen lefedő Red Hat és SuSE Linuxok mögött. Az utóbbi egy évben a Mandrakesoft többször nyíltan arra kérte felhasználóit, hogy támogassák tagdíjbefizetéseikkel a felhasználói klubon keresztül a céget, és ezzel sokakban visszatetszést keltettek.

A tervek szerint áprilisban fog megjelenni a Mandrake Linux 9.1-es verziója, a rendszer első bétáját a múlt héten adták ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról