:

Szerző: Barna József

2003. január 17. 16:51

Integrált grafikával rendelkező nForce2-es lap az MSI-től

Az MSI ma bejelentette, hogy megkezdte az integrált GeForce4 MX grafikus maggal rendelkező NVIDIA nForce2 IGP-re épülő alaplapjainak forgalmazását. Az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt, K7N2G néven forgalomba kerülő termék két változatban lesz hozzáférhető.

[HWSW] Az MSI ma bejelentette, hogy megkezdte az integrált GeForce4 MX grafikus maggal rendelkező NVIDIA nForce2 IGP-re épülő alaplapjainak forgalmazását. Az AMD Athlon XP és Duron processzorokhoz szánt, K7N2G néven forgalomba kerülő termék két változatban lesz hozzáférhető.

A két verzióban közös, hogy egy 1 8x AGP, 5 PCI és 1 ACR slot kapott helyet rajtuk 3 DDR DIMM foglalat társaságában, melyekbe maximum 3 Gbyte DDR400 memóriamodul helyezhető. Az MSI a 3 memóriafoglalaton zöld és kék színekkel különböztette meg a külön csatornához tartozókat. A belépő szintű K7N2G-L az NVIDIA nForce2 IGP és MCP párosra épül, így az MCP-T chip által nyújtott szolgáltatások hiányoznak a repertoárjából. E lapra az MSI mindössze egy hálózati vezérlőt integrált.

A K7N2G-ILSR azonban, melyen az IGP mellett az MCP-T kapott helyet, számos funkcióval rendelkezik. Az MCP-T chipnek köszönhetően két hálózati, egy Firewire- és USB 2.0-vezérlő, valamint a valós idejű Dolby Digital 5.1-kódolás is szerepel a kínált szolgáltatások között, mindezek mellett a tajvani gyártó egy Serial ATA-vezérlőt is integrált a lapra. A termékekhez az MSI DVD DVD-lejátszó, valamint a Live Update 2, FuzzyLogic 4 és i-Speeder alkalmazásokat csomagolja a vállalat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.