:

Szerző: castor

2003. január 7. 20:29

PlayStation 2, GBA és GameCube konzolokra is megjelenik a Splinter Cell

Megerősítve a pletykákat, kedden hivatalosan is bejelentette az Ubi Soft, hogy idén tavasszal PlayStation 2, GameBoy Advance és GameCube konzolokra is megjelenik a Tom Clancys Splinter Cell .

Megerősítve a pletykákat, kedden hivatalosan is bejelentette az Ubi Soft, hogy idén tavasszal PlayStation 2, GameBoy Advance és GameCube konzolokra is megjelenik a Tom Clancy’s Splinter Cell.

A játék történetét a híres bestselleríró, Tom Clancy alkotta meg. A fejlesztést pedig a Red Storm csapat (Rainbow Six-sorozat, Ghost Recon, The Sum of All Fears) végezte. A program xboxos változata 2002 novemberében jelent meg, és hatalmas sikert aratott. Angliában például 40 ezer darabot adtak el belőle az első hétvégén, és jelenleg is az ottani toplista felsőbb részén tanyázik. A mai sajtóközleményben szerepel, hogy Észak-Amerikában a megjelenés óta összesen 1 millió, míg Európában 600 ezer darabot adtak el belőle. Több szaklapban az "Év Xbox Játéka" címet is elnyerte.

A Red Stormtól eddig megszokott játékoktól eltérően a Splinter Cellben nem egy csapat irányítása lesz a feladat, hanem -- a Metal Gear Solid 2-höz hasonlóan -- egyedül kell bejutnunk egyes ellenséges helyszínekre. Két küldetés között a cselekményszál előregördülését FMV átvezető videók segítik majd. A feladatok végrehajtása közben előforduló helyzetek reálisabbá tétele érdekében pedig a fejlesztőcsapat még a SWAT és a SEAL kommandó szakmai tanácsait is kikérte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.