:

Szerző: roberto

2003. január 22. 13:06

LinuxWorld: a SuSE az első napon bejelentette Office Desktop nevű rendszerét

[SuSE, HWSW] Ismét megnyílt New Yorkban a LinuxWorld

[SuSE, HWSW] Ismét megnyílt New Yorkban a LinuxWorld konferencia és kiállítás. A péntekig tartó expóról már eddig is sokat lehetett tudni, nyílt titok, hogy több, a Linux-piacon meghatározó szerepű cég fontos bejelentésekre készül: a SuSE a vállalati munkaállomásokba szánt disztribúciójával, a Red Hat pedig a szerveradminisztrácót segítő szolgáltatásának, a Red Hat Networknek az új lehetőségeivel érkezett, de hallhatunk újdonságokat az IBM-től és HP-től is a következő néhány napban.

Nos, a SuSE titka többé már nem titok, a cég bejelentette, hogy megrendelhető a SuSE Linux Office Desktop. Az elsősorban vállalati környezetbe szánt Linux-disztribúció legfőbb érdekessége a Windows-programokkal való nagyfokú kompatibilitás. A rendszer Codeweavers Crossover Office termékét tartalmazza, amely lehetővé teszi a Microsoft Office 97 és 2000 komponenseinek Linux alatti problémamentes telepítését és használatát. Hasonló ajánlatokról ugyan már hallhattunk a LindowsOS kapcsán is, azonban a Codeweavers WINE-ra épülő termékei mögött nemcsak marketing, hanem valódi fejlesztőmunka is van.

A SuSE Office Desktop a 2.4.19-es kernelre épül, friss grafikus munkakörnyezeteket tartalmaz (KDE 3.0.4, GNOME 2.0), és azon kívül, hogy lehetővé teszi a külön megvásárolt Microsoft Office futtatását, egy natív irodai programcsomagot is tartalmaz, a Sun StarOffice 6-os verzióját. Az Acronis OS Selector segítségével a SuSE Office Desktop Windows 2000/XP mellé is telepíthető, a szoftver adatvesztés nélkül képes átméretezni a FAT16, FAT32 és NTFS fájlrendszereket.

Az Office Desktop legalább 64 MB memóriát (256 MB ajánlott), Pentium osztályú processzort, és nagyjából 3GB-nyi szabad merevlemez-területet igényel. Támogatja a legnépszerűbb videovezérlőket, köztük az ATI Radeon 7500/8500, FireGl 8700/8800, FireGL 2/4, a Matrox G450/G550, és az nVidia GeForce 2/3/4, illetve nForce típusokat is. A termék ára 129 dollár, ezért 4 db CD-t, egy kézikönyvet és 90 napos telepítési támogatást kap a vásárló.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.