:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 23. 14:04

MP3 lejátszásra szánt számítógép LindowsOS operációs rendszerrel

A Lindows.com és az MP3.com bejelentették a világ első számítógépét, amelyet kifejezetten MP3 állományok lajátszására fejlesztettek ki.

A Lindows.com és az MP3.com bejelentették a világ első számítógépét, amelyet kifejezetten MP3 állományok lajátszására fejlesztettek ki.

A 933 MHz-es VIA C3 processzorra épülő "iBox Falcon" számítógép alapkiépítésben 128 Mbyte memóriát és 20 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz és LindowsOS MP3.com Edition operációs rendszert futtat. A számítógép merevlemezére előre fel van másolva 12 albumnyi MP3 állomány. A gép alapáron 249 dollárba kerül, azonban monitor, billentyűzet, egér és hangfalak nélkül.

Bár a Linux egyre nagyobb sikereket ér el a szerverek piacán, az asztali gépek szegmensében egyelőre inszignifikáns a jelenléte, elsősorban azért, mert az új számítógépek szinte mindegyike előre telepített Windows operációs rendszerrel kerül az üzletekbe. A Lindows.com arra törekszik, hogy olcsó, mindenki számára megfizethető alternatívát nyújtson a Windows-zal szemben.

Noha a gépet elsősorban zenehallgatásra és -letöltésre ajánlja a gyártó, az iBox Falcon természetesen egy asztali gép minden funkcionalitását nyújtja, ráadásul a LindowsOS operációs rendszerhez mellékelt szoftverek révén számos feladatra azonnal alkalmazható. A gépre az operációs rendszer mellett előre fel vannak telepítve többek között az Easy Paint, Write Pro, Netscape 7, Acrobat Reader, XMMS alkalmazások, valamint számos játék is. A vételárban ezen felül benne foglaltatik 1 éves hozzáférés a Lindows.com "Click-n-Run Warehouse" szolgáltatásához, ahonnan további szoftverek tölthetők le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.