Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 21. 12:08

A Microsoftot erősíti a Sega amerikai részlegének vezetője

Peter Moore
Peter Moore
A Microsofthoz igazol át Peter Moore, a Sega of America elnök-vezérigazgatója. Moore az Xbox konzolért, a játékszoftverekért, valamint az otthoni felhasználóknak szánt hardverekért felelős részlegnél fog dolgozni, feladata a kiskereskedelmi értékesítés felügyelete és irányítása lesz.

"Peternek figyelemreméltó tapasztalata van a fogyasztói piacon és a játékiparban. Alig várjuk, hogy erre építve növeljük kiskereskedelmi eladásainkat Európában és Japánban" -- mondta Robbie Bach, a Microsoft Xboxért felelős részlegének vezetője. A Sega of America bejelentette, hogy Moore utóda a Sega működtetésért felelős igazgatója, Tecu Kayama lesz.

Peter Moore 4 évet töltött a Segánál és kulcsszerepet játszott a Dreamcast konzol piacra dobásában. Később a konzol gyártását a hatalmas veszteségek és a gyenge kereslet miatt leállították és a Sega 2001 tavaszán végleg kivonult a konzolok piacáról, azóta kizárólag játékfejlesztéssel foglalkozik. A cég novemberben közölte, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évében a korábbinál 72 százalékkal alacsonyabb nyereséget vár.

Mielőtt a Segához került volna, Peter Moore a Reebok sportszergyártó vállalat alelnöke volt, illetve a cipőkkel foglalkozó részleget vezette.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.