:

Szerző: roberto

2003. január 17. 11:51

Az Intel optimalizációt segítő szoftvere hamarosan Linuxra is elérhető lesz

Az Intel VTune nevű kódteljesítmény-analizáló

Az Intel VTune nevű kódteljesítmény-analizáló szoftvere, amelynek eddig csak windowsos változata létezett, hamarosan Linuxra is elérhető lesz. A szoftver segítségével egyszerűen feltérképezhető, hogy egy alkalmazás mivel tölti a futásidejét, és segít a szűk keresztmetszetek azonosításában. Az Intel szóvivője, Scott McLaughlin a CNET-nek elmondta: bár a windowsos verzió képes távolról analizálni a linuxos programok működését, az Intel, vásárlói kérésének eleget téve elkészítette a natív linuxos verziót is.

A jelenleg még bétatesztelés alatt álló, de várhatóan már februárban megjelenő linuxos VTune 1.0 szolgáltatásai azonban el fognak maradni a grafikus felülettel rendelkező, és az Itanium rendszereket is támogató windowsos VTune 6.1-től. Az első linuxos kiadás ugyanis csak a 32 bites processzorokat (köztük a Xeont és Pentium 4-et) és a 32 bites alkalmazások elemzését fogja támogatni. A szoftver megjelenésekor csak Red Hat Linuxra lesz elérhető, de még ebben a negyedévben várható a SuSE Linux, valamint a különféle United Linuxra épülő rendszerek támogatása is. A VTune termékekről további információ az Intel oldalán található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.