Szerző: Ady Krisztián

2003. január 9. 00:14

További információk a DeltaChrome-ról és termékterv az S3Graphicstól

[Clubic.com] Amint arról lapunk is beszámolt, az S3Graphics tegnap bejelentette DeltaChrome nevű, DirectX 9-et támogató grafikus gyorsítóját. A mai napon további információk, valamint egy roadmap is napvilágra került az S3Graphics új, 0,13 mikronos technológiával készített chipjéről.

[Clubic.com] Amint arról lapunk is beszámolt, az S3Graphics tegnap bejelentette DeltaChrome nevű, DirectX 9-et támogató grafikus gyorsítóját. A mai napon további információk, valamint egy "roadmap" is napvilágra került az S3Graphics új, 0,13 mikronos technológiával készített chipjéről.

A kevesebb mint 20 dolláros darabáron értékesített, 300 MHz-en futó DeltaChrome grafikus magot a VIA/S3 "belépő szintűnek" titulálta, mely remélhetőleg nem olyan teljesítményt jelent majd, mint amilyet a Trident XP4 előzetes tesztjeiben láthattunk. A DeltaChrome grafikus chipből két verzió készül, egy olcsóbb, 4 futószalaggal ellátott verzió is elérhető lesz.

A chipek megjelenési ideje 2003 második negyedéve után várható, amikor a mobil verzió bemutatása után valamivel később jelenik meg az asztali PC-kbe szánt változat. A roadmap szerint az új GPU-t hamarosan a DeltaChrome II követi, mely már DDR-II memóriamodulokat támogat majd. A következő generáció, mely a sokat sejtető "Destination Film" kódnévre hallgat DirectX 9 vagy 10 támogatással fog rendelkezni, s a megcélzott teljesítmény a DeltaChrome által nyújtott szint négy-ötszöröse lesz.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.