Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 7. 16:19

Adobe Photoshop Album a kisfelhasználók számára

[Herald] Az Adobe Systems Incorporated bejelentette windowsos számítógépekre szánt új programját, az Adobe Photoshop Albumot, aminek révén a bővíti a legendás Photoshop márkáját. A Photoshop Album a digitális fényképezés legnagyobb fejfájását oldja meg: hogyan lehet a számítógépeken összegyűlt több ezer fényképet megtalálni, kijavítani, megosztani és konzerválni?

[Herald] Az Adobe Systems Incorporated bejelentette windowsos számítógépekre szánt új programját, az Adobe Photoshop Albumot, aminek révén a bővíti a legendás Photoshop márkáját. A Photoshop Album a digitális fényképezés legnagyobb fejfájását oldja meg: hogyan lehet a számítógépeken összegyűlt több ezer fényképet megtalálni, kijavítani, megosztani és konzerválni?

A Photoshop Album a képek rendezéséhez egy egyszerű "címkéző" rendszert alkalmazva maga mögött hagyja a konkurenciát, és a Photoshop képfelbontás-javító technológiáját bevetve egyszerű, kiváló minőségű szerkesztést biztosít egyetlen egérkattintásra. Emellett a Photoshop Album az egyetlen házi digitális fényképészeti termék, amellyel a mindenütt előforduló Adobe Portable Document Format (PDF) előnyeit kihasználva gyerekjáték digitális fényképeinket a családdal és a barátokkal megosztani.

Az Adobe Photoshop Album a megtekintendő digitális képek ezreit gyűjti össze a fényképtartóban, és azokat dátum szerint automatikusan rendezi. Erről a helyről nem nehéz egy adott képet megtalálni: az időtengelyes betekintőben az egy adott idő alatt felvett képek látszanak, míg egy részletes naptárnézet mutatja pontosan a napot, és hónapot, amikor egy adott pillanatot elkaptunk. A felhasználók vizuális címkéket készíthetnek, hogy azonnal megtalálják kedvenc helyek, események, emberek, vagy bármely más téma képét, bármekkorára is hízzon a fényképgyűjtemény.

A képek nem mindig olyanra sikerülnek, amilyennek szeretnénk, ezért a Photoshop Album egykattintásos szerkesztő eszközökkel szolgál a leggyakoribb problémák, így például a vörösszem effektus, a színhelyesség, az élesség és a fényerő állításához. Bonyolultabb szerkesztésekhez a Photoshop Album egyszerűen integrálható az Adobe Photoshop Elements 2.0-vel, amely fotóbarátoknak és amatőr fényképészeknek szánt képszerkesztő program. Talán még ennél is fontosabb, hogy a Photoshop Album CD-re és DVD-re tud menteni, így biztosítja az emlékek megőrzését a következő nemzedékek számára.

A Photoshop Albummal a felhasználók szórakoztató diavetítéseken képekben oszthatják meg a velük történteket, bennük felirattal, videó klipekkel, és aláfestő zenével. A sablonokból építkező diabemutatók Adobe PDF formátumban készülnek, így bárkivel megoszthatók, aki az ingyenes Adobe Acrobat Reader programot használja. Minthogy a program már fél milliárd feletti példányszámban több platformon is megtalálható, a Photoshop Albummal vége a találgatásoknak, hogy a képeket milyen formátumba mentsük el, hogy a címzett meg tudja majd nézni azokat.

Az Adobe Photoshop Album online kapcsolatokon keresztül nyomtatási, és más professzionális fényképészeti szolgáltatásokat nyújt, és egy könnyen érthető varázsló segíti a felhasználókat abban, hogy kártyákat, naptárakat, albumokat, internetes fényképalbumokat, de akár háromdimenziós internetes képtárakat is mindössze néhány egérkattintással állítsanak össze. Az internetes szolgáltatások országonként változhatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról